Devlet protokolünde 50. sırada olan Diyanet'ten önemli açıklamalar...

Kaynak : Vatan
Haber Giriş : 12 Aralık 2006 10:27, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kurumuyla ilgili önemli açıklamalar yapan Diyanet İşleri Başkanı Bardakoğlu, devlet protokolünde 50. sırada yeraldıklarını belirterek ?Bunu kabul etmek mümkün değil? dedi.

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Ali Bardakoğlu, devlet protokolünde Diyanet'in 50. sırada yer aldığını belirterek ?Bunu kabul etmek mümkün değil. Bu durum acilen düzeltilmeli? dedi. Habertürk televizyonunda ?Basın Kulübü? programına katılan Diyanet İşleri Başkanı farklı konularda gazetecilerin sorularını yanıtladı.

PROTOKOL DÜZELTİLMELİ

Bardakoğlu, Diyanetin devlet protokolünde yeralan sıralamasını eleştirerek ?Diyanet İşleri Başkanlığı protokolde 50. sırada. Bunu kabul etmek mümkün değil. Bu durumun acilen düzeltilmesi gerekir? dedi.

Diyanet İşleri Başkanı, Cumhuriyet'in ilk yıllarında il müftülerinin seçimle işbaşına geldiklerini hatırlatarak, ?Bugün de bu yöntem izlenebilir. Diyanet İşleri Başkanı da seçimle işbaşına gelmedir? diye konuştu.

Misyonerlik faliyetlerini da değerlendiren Bardakoğlu, ?Bir din adamının kendi dinini yaymaya çalışması, kendi dinini tanıtması onun en doğal hakkıdır? dedi. Ancak misyonerliğin tam anlamını bilmek için Afrika'nın son yüzyıldaki haline bakmak gerektiğini vurguladı. Bardakoğlu şunları söyledi: ?Biz de Avrupa'ya din görevlisi gönderiyoruz. Ama ben Avrupalılara 'bizim din adamlarımızın görevi Hıristiyanları Müslüman yapmak değildir'diyorum. Onlar oradaki Müslümanlar için görevli. Ancak bunun yolu yasakçılık değildir. Dış dünyaya kapanarak bu çözülmez. Kiliselerin televizyonları var. Biz de inşallah Eskişehir yolu üzerindeki başkanlığın bulunduğu yerdeki binaya bir TV vericisi koymayı arzu ediyoruz.?

Bardakoğlu, türbanla ilgili olarak da şu değerlendirmeyi yaptı: ?O işin din tarafında bir bulanıklık yok. Orada noktayı koyduk. İslamın ilk yıllarından itibaren kadının başını örtmesi dini bir gereklilik olarak görülmüştür. Bu gereklilik yapılmıyorsa da bu kişinin Müslüman olmadığı anlamına gelmez.? Ali Bardakoğlu, camilerdeki ses kirliliğine de değinerek ?En ucuz ses sistemi kuruluyor. Bu nedenle de müezzinlerin sesi kötü çıkıyor. Cemaat bile gelip bize rahatsız oluyoruz diye şikayet ediyorlar? dedi

Protokolda SPK'dan sonra tümgeneralden önce geliyor

?Başkent Protokolü Öndegelim Listesi? nin ilk üç sırasında Meclis Başkanı, Başbakan ve Genelkurmay Başkanı yer alıyor. YÖK Başkan ve üyeleri, TBMM yöneticileri, Özelleştirme İdaresi, Sermaye Piyasası Kurulu başkanları ile Ankara'daki üniversite rektörleri Dinayet İşleri Başkanı'nın önünde bulunuyor. Buna karşılık tümgeneraller, TÜBİTAK Başkanı, Anadolu Ajansı, TRT, bakanlık genel müdürleri, fakülte dekanları Diyanet İşleri Başkanı'ndan sonraki sıralarda yer alıyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber