Anayasa Mahkemesi'nin 2 üyesi gözaltına alındı

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın darbe teşebbüsüne ilişkin başlattığı soruşturması kapsamında haklarında yakalama kararı bulunan 10 Danıştay üyesi gözaltına alındı, 38 Danıştay üyesi için ise gözaltı kararı alındı. Ayrıca hakkında gözaltı kararı çıkarılan 140 Yargıtay üyesinden 11'inin, 5 HSYK üyesinden ise 4'ünün gözaltına alındığı öğrenildi. Öte yandan Anayasa Mahkemesi Alparslan Altan ve Erdal Tercan gözaltına alındı.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 16 Temmuz 2016 20:53, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Anayasa Mahkemesi'nin 2 üyesi gözaltına alındı

Danıştay Başkanı Zerrin Güngör, FETÖ'nün darbe girişimine ilişkin değerlendirmelerde bulunmak üzere Danıştay üyelerini hizmet binasına çağırdı. Davet üzerine salona gelen 35-40 kişilik bir üye grubu, salonda bulunan 15-20 kişiden oluşan başka bir üye grubunun paralel yapıya bağlı olduğunu öne sürerek salona girmedi.

Danıştay Başkanı Zerrin Güngör, darbe girişimine de tepki gösterdi. Danıştay üyeleriyle birlikte Danıştay'da yaptığı basın açıklamasında "Ülkesine ve milletine ihanet içinde olan bu hainlerin en kısa sürede adalet karşısında hesap vereceklerinden ve en ağır şekilde cezalandırılacaklarından hiç kimsenin kuşkusu olmasın. Hukukun üstünlüğü, demokratik ve anayasal düzenin korunması, huzur ve güvenin sağlanması hususunda halkımızın gösterdiği hassasiyet ve kararlı irade, her türlü takdirin üstündedir" dedi.

Bu arada Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının silahlı darbe girişimi kapsamında başlattığı soruşturmada, hakkında gözaltı kararı verilen 10 Danıştay üyesi, hizmet binasına gelen polis ekipleri tarafından isimleri tek tek okunarak dışarı davet edildi. Üyeler bir süre sonra polis otosuna bindirilerek emniyete götürüldü. Gözaltına alınan 10 Danıştay üyesinin isimleri şöyle:

Mesut Güngör, Kemalettin İşlek, Kasım Davas, Haşim Güney, Galip Tuncay Tutar, Hannan Yılbaşı, Ramazan Erol, Hasan Kabadayı, Hüseyin Oğuz ve Resul Çomoğlu.

38 Danıştay üyesi için ise gözaltı kararı alındı. Ayrıca 140 Yargıtay üyesi hakkında da yakalama kararı çıkarıldığı öğrenildi. Gözaltı kararı çıkarılan 140 Yargıtay üyesinden 11'inin, 5 HSYK üyesinden ise 4'ünün gözaltına alındığı öğrenildi.

AYM ÜYESİ ALTAN GÖZALTINDA

Danıştay, Yargıtay ve HSYK üyelerinden sonra Anayasa Mahkemesi üyesi Alparslan Altan gözaltına alındı.

ERDAL TERCAN DA GÖZALTINA ALINDI

Anayasa Mahkemesi Üyesi Erdal Tercan gözaltına alındı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber