İncirlik Üssü dahil tüm üslerin elektriği kesik

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Türkiye'de sadece İncirlik Üssü değil, tüm üslerin şu anda elektrikleri kesilmiştir.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 19 Temmuz 2016 01:44, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
İncirlik Üssü dahil tüm üslerin elektriği kesik

Cumhurbaşkanı Erdoğan, CNN International'dan Becky Anderson'a verdiği mülakatta, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimiyle ilgili soruları cevapladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, darbe girişiminin parçası olanlarla ilgili soruşturmalar için de şu ifadeleri kullandı:

"Şüphesiz şimdi onlar devam ediyor zaten. Ne kadar zamanda biter, nasıl biter, onu bilemiyorum ama şu anda yoğun bir şekilde yargının bu konularda çalışması var ve yargının bu süreçteki çalışmasını, gayretini takdirle izliyorum, gece-gündüz demeden yürütüyorlar. Emniyet teşkilatımızın aynı şekilde çalışması var, Silahlı Kuvvetlerimizin içerisinde bu darbecilerin karşısına dikilen grubun çok ciddi kararlı bir duruşu var ve bunların da tabii bu süreçte milletin yanında olmaları darbenin karşı darbeyle bastırılması olayını getirmiştir."

ABD'deki makamların İncirlik Üssü ile ilgili herhangi bir endişesi olduğunda kimi arayacağı sorusuna Erdoğan, "Şimdi bu konuda Washington kimi arayacağını Türkiye'de gayet iyi biliyor. Birinci derece Washington, Dışişleri Bakanlığımızı arar, Milli Savunma Bakanlığımızı arar, aradıkları zaman bu cevaplar verilir." şeklinde cevap verdi.

Erdoğan, "Ama ben size çok açık, net onu söyleyeyim; Türkiye'de sadece İncirlik Üssü değil, tüm üslerin şu anda elektrikleri kesilmiştir. Niye kesilmiştir? Eğer bu elektrikler kesilmemiş olsa bütün pistlerden, üslerden uçaklar kalkacaktır. Bu teröristlerin elinde olan uçakların oradan kalkması millet için, halk için nedir? Bir tehdittir, buna fırsat veremeyiz, onun için bu tedbir alınmıştır. Bu, geçici bir süredir, ikinci bir emre kadardır, ikinci bir emirde tekrar bunların ışıkları verilecektir, bundan kimsenin endişesi olmasın. Bu da normal, makul bir stratejidir, taktiktir, bunların da yapılması lazım." ifadelerini kullandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber