Diyarbakır'daki faciadan skandal çıktı

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 13 Aralık 2006 07:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Diyarbakır'daki 7. Kolordu Komutanlığı'na ait lojmandaki kalorifer kazanına patlamadan 1 gün önce 3 çocuk tarafından kaynak yapıldığı tespit edildi. Ustalık belgesi olmayan çocuklar, ifadelerinde "Kazan bozuktu, biz tamir ettik" dedi

Diyarbakır'daki 7. Kolordu Komutanlığı'na ait lojmanda kalorifer kazanının patlaması sonucu 8 kişinin ölmesiyle ilgili olarak büyük bir skandal ortaya çıktı. Devridaim vanası kapalı olduğu için patlayan kazanı önceki gün 3 çocuğun tamir ettiği ve kaynak yaptıkları belirlendi.

Enkazdan çıkarılan metal parçaları kriminal incelemeye alınırken Makina Mühendisleri Odası İstanbul Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Tevfik Peker, görevli Mustafa Baran'ın kazancı belgesine sahip olmadığını açıkladı.

7. Kolordu Komutanlığı Askeri Savcılığı, olayın askeri suç niteliği taşımaması nedeniyle hazırlanan evrakı görevsizlik kararıyla Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı'na gönderdi. Nöbetçi savcılık cesetler üzerinde otopsi yaptıktan sonra Adalet Komisyonu da bir inşaat mühendisi ile bir makine mühendisinden bilirkişi raporu istedi.

5 kişi gözaltında

Enkazdan ve çevresinden toplanan metal artıklar da sabotaj ihtimaline karşı Emniyet Müdürlüğü Kriminal Laboratuvarı'nda incelemeye alındı. Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcısı Durdu Kavak olayın ardından ikisi kaloriferci, üçü de tamirci olmak üzere beş kişinin gözaltına alındığını belirtti.

Gözaltına alınan Sabri Arıcı'nın 17 yaşında, Remzi Pamuk'un 13 ve Mehmet Arıcı'nın 16 yaşında olduğu bildirildi. Patlamadan 1 gün önce kazana kaynak yaptığı öğrenilen çocukların, verdikleri ilk ifadede, "Kazan 2 gündür bozuktu, biz tamir ettik" dedikleri kaydedildi. Çocukların ustalık belgelerinin olmadığı öğrenilirken, tamir ücreti olarak 80 YTL aldıkları vurgulandı.

'Araştırma sürüyor'

Savcı Kavak, "Bu kişiler tedbirsizlik ve dikkatsizlik sonucu ölüme sebebiyet vermekten gözaltında tutuluyor. Terör örgütüyle bağlantıları yok. Olay yüzde 95 kazan patlamasıdır. Ancak spekülasyonları ortadan kaldırmak için patlayıcı yönünü de araştırıyoruz" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber