Deve müdürü görevinden etti, valilik soruşturma başlattı

Haber Giriş : 13 Aralık 2006 12:53, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türk Hava Yolları (THY) Teknik A.Ş Uçak Bakım Başkanı Şükrü Can görevden alındı.

THY Teknik A.Ş'den yapılan yazılı açıklamada, son RJ100 uçağının iadesinin belirlenen süreden önce tamamlanması sebebiyle "THY Teknik A.Ş çalışanlarının kendi inisiyatifleriyle, aralarında para toplayarak adak kurbanı kestikleri" hatırlatıldı.

Konuyla ilgili ayrıntılı inceleme başlatıldığı kaydedilen açıklamada, "İnceleme sonuçlanıncaya kadar Uçak Bakım Başkanı Şükrü Can, görevden alınarak genel müdür emrine çekilmiştir" denildi.

THY Teknik Uçak Bakım Başkanı Can, kiralık son RJ uçağının iade edilmek üzere bakımının tamamlanmasından THY Teknik'te deve kestirdiklerini açıklamıştı.

Valilik soruşturması

İstanbul Vali Yardımcısı ve Atatürk Havalimanı Mülki İdare Amiri M. Vedat Müftüoğlu, aprona izinsiz deve sokan kişiler hakkında soruşturma başlattığını belirtti.

Vali Yardımcısı Müftüoğlu, arızalar nedeniyle sürekli sıkıntı yaşatan İngiliz yapımı 11 adet RJ modeli uçaktan kurtuldukları için aprona deve sokarak kesen THY Teknik'in, mevzuata aykırı işlem yaptığını ifade etti. Deve sorunuyla ilgili gazetecilere açıklama yapan Müftüoğlu, ''Kara tarafından hava tarafına, hava tarafından da kara tarafına geçişler mutlaka izin dahilinde yapılmalıdır. Atatürk Havalimanı'nda A, B ve E olmak üzere üç tane ana kapı var. Kart sahipleri dışında buralardan yapılacak araç ve kişi girişleri benim iznimle yapılmalıdır. Haberde konu olan olaydaki işlemde Mülki İdare Amirliği'ne herhangi bir başvuru yapılmamış. Şifahi olarak DHMİ ve Emniyet Şube Müdürlüğü ile görüşme yapıldığı ifare ediliyor. Yasal olarak bunun geçerli olmadığını hepiniz biliyorsunuz'' dedi.

Olayın medyaya intikalinden sonra THY Teknik Genel Müdürü İsmail Demir'in kendisini arayarak, "Yanlış bir işlem yaptık, özür dileriz" dediğini aktaran Müftüoğlu, ''Bu sonucu değiştirmeyecek. Mevzuata aykırı işlem yapan kimse onlar hakkında soruşturma işlemini başlattım. Kapıda o saatte görevli olanlar dahil olmak üzere bu işi organize eden kimlerse bu işin sonucuna katlanacak. Ayrıca sorumluların 'valilikten biz gerekli izni aldık' demeleri de hoş ve şık değil. Bu birbirimize olan güveni kaybettiğimizi gösterir. Bundan sonra prosedür neyi gerektiriyorsa ona göre işlem yapılacak. Baştan sona her şey yanlış yapılmış" şeklinde konuştu.

Öte yandan, konuya ilişkin yazılı açıklama yapan THY Teknik A.Ş., Uçak Bakım Başkanı Şükrü Can'ın görevden alındığını açıkladı. Açıklamada, "Son RJ 100 uçağının geri tesliminin belirlenen süreden önce tamamlanması sebebiyle THY Teknik A.Ş. çalışanları kendi inisiyatifleriyle, kendi aralarında para toplayarak adak kurbanı kesmişlerdir. Konuyla ilgili ayrıntılı inceleme başlatılmış olup, inceleme sonuçlanıncaya kadar Uçak Bakım Başkanı Şükrü Can görevden alınarak Genel Müdür emrine çekilmiştir." denildi.

(AA/Zaman)

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber