Yabancı öğrencilerden Türkiye'ye destek

Türkiye'de okuyan yabancı öğrenciler, FETÖ'nün darbe girişimindeki hedefin, büyüyen demokratik Türkiye'nin engellenmek istenmesi olduğunu belirtti.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 21 Temmuz 2016 16:29, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Yabancı öğrencilerden Türkiye'ye destek

Türkiye'de okuyan yabancı öğrenciler, FETÖ'nün darbe girişimindeki hedefin, büyüyen demokratik Türkiye'nin engellenmek istenmesi olduğunu belirtti.

Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın yürüttüğü Damla Projesi kapsamında Edirne'ye gelen öğrencilerden Gazi Üniversitesi İşletme bölümü doktora öğrencisi Kazakistanlı Alima Aymurzeyeva, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye'de yaşanan her gelişmenin Türk dünyasında dikkatle takip edildiğini söyledi.

Güçlü Türkiye'nin zayıflatılma çabasının boşa çıkarıldığını ifade eden Aymurzeyeva, "Son olaylardan sonra kardeş ülke olarak çok üzülüyorum. Hedef güçlü ve büyük Türkiye'yi zayıflatma çabalarıdır. Türk dünyasının en güçlü devleti Türkiye'dir. Türkiye güçlü olursa diğer Türk ülkeleri de güçlü olacaktır. Gözümüz ve gönlümüz Türkiye ile beraberdir." diye konuştu.

Aymurzeyeva, Türkiye'nin uluslararası alanda güvenlik imajını düşürme çalışmalarındaki asıl amacın ekonomiye darbe vurmak olduğunu ifade etti.

Gruptaki diğer öğrencilerden Doğu Türkistanlı Safiye Şükür, Çin'de yaşayan tüm Müslümanların Türkiye'deki olaylardan tedirgin olduğunu söyledi.

Türkiye'deki halkın birlik olmasından çok etkilendiğini anlatan Şükür, "Türkiye'de 4 aydır bulunuyorum. Ancak Türkiye'de yardımlaşma ve birliktelik konusunda çok şey öğrendim. Akşamları biz de arkadaşlarımızla meydanlara çıkıyoruz. Türkiye'de yardımlaşarak hayata devam etmenin ne olduğunu öğrendim. Türkiye'yi çok seviyorum." dedi.

- "Erdoğan, keşke benim ülkemin lideri olsa"

Mısır'da eczacılık bölümünden mezun olduktan sonra Türkiye'ye yerleşen Ayşe Muhammed, Türk insanının tüm farklılıklarını darbe karşısında kenara bırakarak birlik olmasından çok etkilendiğini anlattı.

Ayşe Muhammed, "Türkiye'de yaşayan insanlar çok akıllı ve zeki. Mısır'da yaşamış biri olarak darbe olduğunu duyunca çok korktum. Ancak Türkler birlik ve beraberlikle darbeyi bitirdiler. Erdoğan çok iyi bir insan ve gerçek bir lider. Keşke benim memleketimin lideri olsa" ifadelerini kullandı.

Tüm Müslümanların Türkiye'ye dua ettiğini söyleyen Muhammed, Türkiye'yi güçlü ve huzurlu görmek istediklerini dile getirdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber