Çankaya Belediyesi'nin Tıp merkezi imar izni için 500 bin dolar rüşvet istediği iddiası

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 13 Aralık 2006 14:11, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

ÇANKAYA BELEDİYE BAŞKANI MUZAFFER ERYILMAZ: "BEN KİMSEYE, 'GİT GÖRÜŞ BUNLARDAN PARA AL' DEMEDİM, BÖYLE ŞEREFSİZLİK OLUR MU?"

Çankaya Belediye Başkanı Muzaffer Eryılmaz, Akman Holding Başkanvekili Ali Akman'ın Medart Tıp Merkezi'ne imar izni vermek şartıyla Çankaya Belediyesi'nin avukatı Muzaffer Yılmaz aracılığıyla kendisinden 500 bin dolar rüşvet istendiği iddiaları yalanlayarak, "Ben kimseye 'Git bunlarla görüş para al' demedim. Böyle şerefsizlik olur mu? Kimse için aracı olmadım, kimseyi aracı yapmadım. Ben aracısız, tefecisiz bu göreve geldim" dedi.

Başkan Eryılmaz, kendisine iftira attığı gerekçesiyle Ali Akman aleyhine 500 bin dolarlık tazminat davası açacağını ve bu parayı engelliler derneğine bağışlayacağını bildirdi. Eryılmaz, bugün düzenlediği basın toplantısında, kaçak kat olduğu iddiasıyla Akman Holding'in ortak olduğu Medart Tıp Merkezi'nde geçtiğimiz hafta yapılan yıkımın ardından Akman Holding Başkanvekili Ali Akman'ın kendisi hakkında iddialarını cevaplandırdı. Çevresi çok geniş ve büyük bir işadamı olduğunu söyleyen Akman'ın yalan söylediğini ifade eden Eryılmaz, yaptıkları yıkımın tamamen hukuka uygun olduğunu, asıl hukuksuzluğu Akman Holding'in yaptığını ileri sürdü. Eryılmaz, Akman Holding'in art arda mahkemelere başvurarak, dava sonuçlarının açıklanması beklemekle süre kazandığını ve böylece yıkımı bir türlü gerçekleştiremediklerini savunarak, "Garibanın biri 20-30 metrekare bir kaçak yer yapar yıkarız ama bunların bin 500 metrekareden daha büyük kaçak binalarını yıkamıyoruz" itirafında bulundu. Çankaya ilçesinin rantı bol bir bölge olduğunu, ve ilçede çok sayıda kaçak yapılaşmanın meydana geldiğini söyleyen Eryılmaz, hukuka aykırı yapılan bütün binalarla bundan sonraki süreçte yakından ilgileneceklerini kaydetti.

"Biz dimdik geldik, dimdik gideceğiz. Kimse bize pişkince ve tümüyle yalan şekilde konuşarak, hiç alışık olmadığımız bir şekilde iftira atamaz. Çankaya Belediyesi'nde bizim görev yaptığımız dönemde, dün olduğu gibi yarın da kimse hukuksuzluğu kendine görev sayamaz" diye konuştu.

Eryılmaz, Medart Tıp Merkezi'ndeki 3-4 katın kaçak olduğunu, yıkım için tebligat yapılmadığı yönündeki iddiaların ise gerçeği yansıtmadığını dile getirdi. Yıkımın durdurulması için İçişleri Bakanlığı'ndan kendilerine talimat geldiği yönündeki iddiaları da reddeden Eryılmaz, mahkemenin verdiği karar üzerine yıkıma ara verdiklerini söyledi. "Bunlar gibi usulsüzce yapılan bir çok yer var. Göreceksiniz hepsine müdahale edeceğiz ve bunlar gibi bize yine iftira atanlar olacak" şeklinde konuştu. Belediyenin Medart Tıp Merkezi'nin yıkımında haklı olduğunu belirten Başkan Eryılmaz, 2000 yılında projenin mimarı Mustafa Yücesan'ın bile projedeki aykırılık olduğunu ifade den yazısıyla durumu belediyeye ihbar ettiğini, yasa gereği mühürlenen inşaatın kilitlerinin hukuksuzca kırıldığını ve bu konuyla ilgili olarak müteahhidin yargılanarak ceza aldığını bildirdi.

Medart Tıp Merkezi'nin hastane olarak kullanıldığını, ayaktan tedavi edilmesi gerekirken yatarak hasta tedavi edildiğini ileri süren Eryılmaz, "Hastaneyse eğer orası adı niye tıp merkezi ve hastaneyse eğer, Sağlık Bakanlığı'na gönderdiği hasta listesi nerede? Biz buranın hastane olmadığını kaçak ve ruhsatsız olduğunu zaten Sağlık Bakanlığı'na bildirdik. Medart Tıp Merkezi olarak ancak hastalara ayakta tedavi sunabilir, yataklı hasta kabul edemez. Nitekim geçen gün bir TV kanalına yansıyan görüntülere de görüldüğü gibi önce hasta olarak görülenler, bir müddet sonra ayağa kalkmış bir halde Akmanlar'la ortak davranış sergilemişlerdir, bunların onların personeli olduğu açıktır. Hipokrat yemini etmiş insanlar olarak Tıp etiğine sıkı sıkıya bağlı olmalıyız. Buranın tıp merkezi olması, onların insan sağlığını, bu toplumun bireylerini tehlikeye atma hakları olmaz, olamaz. Beni kınayan hastane yöneticileri asıl ben kınıyorum" açıklamasında bulundu.

Eryılmaz, basın toplantısı sonunda gazetecilerin sorularını cevapladı. Avukatı aracılığıyla Akman Holding'ten 500 bin dolar rüşvet istediği iddialarının hatırlatılması üzerine Eryılmaz, "Ben kimseye, 'Git bunlarla görüş, para al' demedim. Böyle şerefsizlik olur mu?" cevabını verdi.

Çankaya Belediyesi'ne ait bütün imar dosyalarının iddiaya adı karışan avukat Muzaffer Yılmaz'ın ofisinde incelendiği yönündeki iddiaları kabul etmeyen Eryılmaz, söz konusu avukatın Ankara'da yapılan bütün hukuksuzluklarla mücadele eden biri olduğunu söyledi. Avukat Yılmaz'ın uzun yıllardır belediyeyle çalıştığını, zaman zaman hukuki konularda kendisinden görüş alındığını belirten Eryılmaz, Çankaya Belediyesi eski İmar Müdürü Erdal Kurttaş'ın Medart'tan para almadığı için istifaya zorlandığı yönündeki iddiaların ise yalan olduğunu kaydetti. Eryılmaz, "İddialar ortaya atıldıktan sonra avukatla görüşmedim. Kimse için aracı olmadım, kimseyi aracı yapmadım. Ben aracısız, tefecisiz bu göreve geldim. Partim beni uygun gördü ve bizi görevlendirdi. Öyle iftira atıp kaçmak yok, dava açacağım. 500 bin dolar rüşvet istedi diyorlar ya bende 500 bin dolarlık dava açacağım, parayı da engelliler derneğine vereceğim. Ben kimseye 'Git bunlarla görüş para al' demedim. Böyle şerefsizlik olur mu?" şeklinde sözlerini noktaladı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber