Biz CHP'yiz, OHAL'e nasıl evet deriz?

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, önceki gün ilan edilen ve dün yürürlüğe giren olağanüstü hal (OHAL) uygulamasına ilişkin olarak, "Biz CHP'yiz, OHAL'a nasıl evet deriz. Dün de demokrasiyi savunuyorduk, bugün de demokrasiyi savunacağız. Dün de parlamenter demokratik rejimi savunuyorduk, bugün de savunacağız" dediği belirtildi.

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 22 Temmuz 2016 06:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Biz CHP'yiz, OHAL'e nasıl evet deriz?

Meriç Tafolar

CHP'nin TBMM grubu, Kılıçdaroğlu başkanlığında basına kapalı olarak toplandı. Yaklaşık iki saat süren toplantıda 15 Temmuz darbe girişimi ve OHAL kararı masaya yatırıldı. Alınan bilgilere göre, milletvekilleri darbe girişiminin karşısında durulduğunu, bu yönde atılan adımların önemli bir bölümünü haklı bulduklarını, ancak Ergenekon davası gibi farklı kesimlerden insanların aynı torbaya atılması tehlikesi bulunduğuna işaret etti.

Muazzam temizlik

Milletvekillerinin, "OHAL çıktı diye parlamento askıya alınacak havası olmasın, parlamentoyu işler kılmamız gerekiyor" dediği de öğrenildi. Bir milletvekilinin de, "Bu darbe girişiminin ardından kamuda muazzam bir temizlik yaşandı. Bu temizliğin yanında olmalıyız. Cemaatin kamudan ayıklanması Türkiye'nin lehinedir" değerlendirmesinde bulunduğu ifade edildi.

Alınan bilgilere göre Kılıçdaroğlu da, "Biz CHP'yiz, OHAL'a nasıl evet deriz. Dün de demokrasi diyorduk, bugün de demokrasi diyoruz. Dün de parlamenter demokratik rejimi savunuyorduk, bugün de savunacağız. Demokrasiyi savunuyorsak OHAL kabul edilemez. 2002'de kaldırılan OHAL'in tekrar ilan edilmesi, demokraside geldiğimiz noktayı gösteriyor. Darbe parlamentoya karşı yapılmıştır, parlamenter demokrasiye karşı yapılmıştır. Uçaklar Meclis'i bombalamıştır. Darbe girişimiyle ilgili her türlü mücadeleye destek vereceğimizi iktidar partisine ilan ettik ama buna rağmen OHAL çıkarılması Meclis'in fonksiyonunu, Türkiye'de ve dünyada yakalamış olduğu prestiji azaltıyor" değerlendirmesinde bulundu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber