Darbeci askeri saklayan öğretim üyesine soruşturma

Darbe girişimine ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında İstanbul'da Boğaziçi ile Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'nü kapatmakla görevlendirildiği belirlenen Kurmay Albay Muammer Aygar, Antalya'da gözaltına alındı. Bir akrabasının evinde kalan Aygar, baskına gelen polislerce kaçmak için saklandığı giysi dolabında bulunmuştu. Aygar'ın evinde saklandığı akrabasının Akdeniz Üniversitesi'nde öğretim üyesi olduğu ortaya çıktı. Rektörlük, darbeci askeri evinde saklayan Yrd. Doç. Dr. S.B. hakkında soruşturma başlattı.

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 22 Temmuz 2016 14:48, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:01
Darbeci askeri saklayan öğretim üyesine soruşturma

Akdeniz Üniversitesi Rektörlüğü, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında İstanbul'da Boğaziçi ile Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'nü kapatmakla görevlendirildiği belirlenen Kurmay Albay Muammer Aygar'ı evinde sakladığı tespit edilen Ziraat Fakültesi Tarım Makineleri ve Teknolojileri Mühendisliği Bölümü Öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. S.B. hakkında soruşturma başlatıldığını açıkladı.

''ZATEN TEKİP EDİYORDUK''

Hürriyet muhabirine bilgi veren Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Ünal, "Bu isimle ilgili üniversitemizin ilgili birimleri hemen hareket geçerek çok hızlı bir şekilde soruşturma başlattı. Zaten bu isim paralel yapı ile mücadele çalışmalarımız kapsamında takip ettiğimiz bir öğretim üyesiydi. Polis, gerekli işlemleri yapıyor. Biz de kurum olarak gerekli bilgi ve belgelerin edinilmesi konusunda polisimize destek oluyoruz. Süreç takibimiz altında" diye konuştu.

Öte yandan, akrabası Bilgin'in evindeki giysi dolabında saklandığı tespit edilen Aygar'ın Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'ndeki sorgusunun devam ettiği, sorgulama işleminin uzun süreceği yönünde bilgi alındı.

Salim UZUN-Ceren DENİZ

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber