'Sanal seks', Hürriyet'in uydurması

Doğan Haber Ajansından üç muhabirin başlattığı, daha sonra önce Hürriyet gazetesi, dün de Akşam gazetesi tarafından haber konusu yapılan Samsun İl Milli Eğitim müdürlüğündeki olaya ilişkin yaptığımız araştırma sonucunda, önce gazetecilerden daha sonra da kendimizden utandık... Dün ve bugün, "sanal seks" şeklinde tanımlanarak ilgi çekici hale getirilen haberlere ilişkin olarak memurlar.net arşivinde yer alan haber ve yorumlar silinmiş olup, olayın iç yüzü, Hürriyet muhabirlerinin bir günde iki komplo kurması ve sitemizin değerlendirmeleri için başlığa tıklayınız.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 14 Aralık 2006 00:05, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Memurlar.net, her sabah, memurlara ve öğretmenlere dair medyada yer alan haberlerİ aynen alıntılayarak güne başlamaktadır. Daha sonra gelen düzeltme metinleri ise gün içerisinde veya bir gün sonra sitemizde yer almaktadır. Dün, Hürriyet gazetesinden iki haber alıntıladık. Birincisi "Bu doktor nereye koşuyor?" adlı haber, ikincisi ise "Samsun Milli Eğitim'de sanal seks skandalı" başlıklı haberlerdi.

ÖNCE DOKTORA KOMPLO

"Bu doktor nereye koşuyor?" başlıklı habere ilişkin yaptığımız araştırmada, ortada bir gazeteci komplosunun olduğu açık bir şekilde görünmekteydi. Kulak Burun Boğaz konusunda ihtisas sahibi bir doktor, 5 hafta önce muayenehanesini kapatmıştı. Kapatmanın sebebi ise hastaların bıçak parası teklif etmeleri ve hastanede daha iyi şartlarda ameliyat olmak için muayenehaneye gelmeleri idi. Prof. Dr. Orhan Özturan sadece bu nedenlerden dolayı muayenehanesini kapatmasına rağmen Hürriyet gazetesinde mesai saatlerinde dahi özel hastasına bakmak için muayenehanesine koşan gibi biri gösterilmişti.

SONRA İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜR YARDIMCISINA KOMPLO

Hürriyet'in ikinci komplosu ise Samsun'daki İl Milli Eğitim Müdür yardımcısına ilişkindi. Hürriyet'te önceki gün yer alan ve dün Akşam gazetesinde devam ettirilen (Haber; Star, Kanal D ve SHOW TV'de yayımlanmıştır) haberde, iki kişi arasındaki uygunsuz msn görüşmeleri, birileri tarafından, Samsun İl Milli Eğitim müdür yardımcısına izafe edilmişti.

Bu konuya ilişkin memurlar.net olarak yaptığımız araştırma ve görüşmeler, böyle bir haber şantajına alet olduğumuz gibi gerçekten bizleri utandırmıştır.

Aşağıda bu şantajın detayları yer almaktadır.

HAZİRAN, TEMMUZ VE AĞUSTOS'TA YÜKLÜ İHALELER YAPILDI

Samsun İl Milli Eğitim Müdürlüğü 2006 yılının Haziran, Temmuz ve Ağustos aylarında çok yüklü ihalelere girmiştir. Habere konu il milli eğitim müdür yardımcısı, satın alma komisyonu başkanı olarak bu ihalelerin tümünde yer almıştır. İhaleler, büyük olduğu için Ankara'daki firmalar dahi başvuru yapmıştır. Ancak ihalelerin istenen şekilde sonuçlanmaması tehdit olarak il milli eğitim müdür yardımcısına dönmüştür.

DHA'DAN ÜÇ MUHABİR PAZARTESİ GÜNÜ MÜDÜRÜ ZİYARETE GELİR

Bu Pazartesi, il milli eğitime, Doğan Haber Ajansından üç muhabir gelir. Gizli kameraları fark eden il milli eğitim müdür yardımcısı, kendisinin gizlisinin saklısının olmadığını, istiyorlarsa açık kayıt yapabileceklerini belirtir. Kameralar karşısıında yapılan görüşmede, muhabirler ellerinde uygunsuz görüşmelerin olduğuna dair bilgiler bulunduğunu belirtir ve il milli eğitim müdür yardımcısına, buna ilişkin sorular yöneltir. İl Milli Eğitim müdür yardımcısı görüşme boyunca, muhabirlere, bu türden bir görüşme yapmadığını, 1,5 yıldır msn kullanmadığını, ellerinde bulunan kağıtlara dayanarak hiç bir suçlama yapılamacağını defalarca söyler.

Muhabirlerin görüştüğü bayan da, msn'sinin hacklendiğini ve böyle bir konuşma yapmadığını söyler.

Ancak, Hürriyet gibi saygınlığıyla önde gelen bir gazete, bu muhabirlerin hiçbir kanıta dayanmayan haberini dün yayımlar. Sadece yayımlamakla kalmaz, ayrıca il milli eğitim müdür yardımcısı ve il mem'de görevli bayana ait olduğu iddia edilen görüşmelerin bir kısmını da yayınlar.

ORTADA HİÇBİR DELİL YOK

Bizim dün ulaştığımız verilere göre ortada kesinleşmiş hiçbir delil bulunmamaktadır. Sadece yazışmaların yapıldığını gösteren üç dört sayfalık bir metin bulunmaktadır. Öyleki, bu kayıların, çok az bilgisayar bilen bir ilköğretim öğrencisi tarafından dahi hazırlanması mümkündür. Ancak bir kez daha belirtmek istiyoruzki, bu görüşmelerin, suçlanan kişilere ait olduğunu iddia eden hiçbir delil bulunmamaktadır.

SİTEMİZDEKİ HABERLERİ SİLDİK

Bu habercilik anlayışı Hürriyet'in ve dolasıyla haberi alıntılayan bizlerin, bilgiyi veren kişilerin şantajına alet olduğumuzu göstermektedir. Memurlar.net olarak, ne olduğu belli olmayan üç dört sayfalık bir metne dayanarak bir insanın onuruyla oynamayı kendimize yakıştıramadığıumız için bu konuya ilişkin sitemiz arşivlerine giren her iki haber de silinmiştir. Konuya dair iddialar, tespitim amacıyla il milli eğitim müdür yardımcısı tarfından önce avukatlar kanalıyla sulk hukuk mahkemesine, daha sonra bizzat Bakanlığa iletilmiştir.

Ziyaretçilerimize önemle duyurulur.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber