Bugün itibariyle tutuklanan memurlar

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 23 Temmuz 2016 13:14, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Bugün itibariyle tutuklanan memurlar
- Düzce'de adliyeye sevk edilen 14 öğretim üyesinden 8'i tutuklandı
DÜZCE (AA)
- Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimiyle ilgili soruşturma kapsamında mahkemeye sevk edilen Düzce Üniversitesinde görevli 14 öğretim üyesinden 8'i tutuklandı.

Alınan bilgiye göre, Düzce Cumhuriyet Başsavcılığınca başlatılan soruşturma kapsamında gözaltına alınan 14 öğretim üyesinin emniyetteki işlemleri tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edildi.

Şüphelilerden farklı branşlarda profesör doktor olan Bünyamin Dikici, Cihangir Aliağaoğlu, Mehmet Faruk Geyik, Yusuf Aydın, Yalçın Çöpür, Ali Kemal Uzunlar, Beşir Erdoğmuş ve Burhan Yazıcı çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Diğer 6 öğretim üyesinin savcılıktaki sorgusunun sürdüğü öğrenildi.

Ayrıca hakkında gözaltı kararı bulunan 2 öğretim üyesinin de arandığı belirtildi.

Yine, Düzce'de Cumhuriyet Başsavcılığınca başlatılan soruşturma kapsamında görevlerinden uzaklaştırılan 3 öğretmenin evlerinde İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Müdürlüğü ekiplerince arama yapıldı.

Aramalarda bazı belge ve dokümanlara el konulurken, şüpheliler ekipler tarafından gözaltına alındı.

Emniyetteki işlemleri tamamlanan şüpheliler, sağlık kontrolünden geçirilmelerinin ardından adliyeye sevk edildi.

- Konya Vali Yardımcısı Ejder Sarıçiçek ve eski Baro Başkanı Fevzi Kayacan tutuklandı
KONYA (AA) -
Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişiminin ardından açığa alınan Konya Vali Yardımcısı Ejder Sarıçiçek ile eski Baro Başkanı Fevzi Kayacan tutuklandı.

Alınan bilgiye göre, FETÖ'nün darbe girişimine ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında açığa alınan Konya Vali Yardımcısı Ejder Sarıçiçek, Ankara'da yakalandı.

Konya'ya getirilen Sarıçiçek, sorgusunun ardından, gözaltındaki eski Konya Barosu Başkanı Fevzi Kayacan ile adliyeye sevk edildi.

Sarıçiçek ve Kayacan, sevk edildikleri nöbetçi mahkemece tutuklandı.

FETÖ'nün darbe girişimi
- Balıkesir'de örgüt üyesi oldukları iddia edilen 5 kişi ile Çanakkale'de gözaltına alınan bir komiser tutuklandı
BALIKESİR/ÇANAKKALE (AA)
- Fetullahçı Terör Örgütü'ne (FETÖ) yönelik soruşturma kapsamında, Balıkesir'in Edremit ve Bandırma ilçelerinde biri öğretmen 5 kişi, Çanakkale'nin Bozcaada ilçesinde ise bir komiser tutuklandı.

Operasyonda, FETÖ'nün Edremit sorumluları olduğu iddia edilen İ.K, Ş.E. ve E.Ü. ile örgüt üyesi olduğu gerekçesiyle A.Ş. gözaltına alındı. Şüphelilerin ev ve iş yerlerinde yapılan aramalarda çok sayıda örgütsel doküman ele geçirildi.

Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen zanlılar, nöbetçi mahkeme tarafından tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Gözaltına alınan İ.K, Ş.E. ve E.Ü. ile A.Ş, nöbetçi mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

- Bandırma

Bandırma'da özel bir kolejde bilgisayar öğretmenliği yapan O.O. (36), "terör örgütü üyesi olmak, darbeyi övmek ve devlet büyüklerine hakaret" suçlarından gözaltına alındı. Evi ve aracında yapılan aramalarda dijital doküman ve bazı belgelere el konulan O.O, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

- Bozcaada

Bozcaada'da ise FETÖ'ye yönelik soruşturma kapsamında gözaltına alınan İlçe Emniyet Amirliğinde görevli komiser A.K, Ezine Emniyet Müdürlüğündeki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Şüpheli, çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklandı.

- Darbe girişiminin ardından gözaltına alınan Sinop Valisi Çetinkaya, sevk edildiği mahkemece tutuklandı
ANKARA (AA)
- Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında görevden el çektirilmesinin ardından gözaltına alınan Sinop Valisi Yasemin Özata Çetinkaya tutuklandı.

Ankara Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerince darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında dün Sincan ilçesinde babasının evinde gözaltına alınan Çetinkaya, Ankara Batı Adliyesine getirildi.

İfadesi, Sinop Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile alınan Çetinkaya, daha sonra tutuklanması istemiyle nöbetçi mahkemeye sevk edildi.

Nöbetçi sulh ceza mahkemesi tarafından tutuklanan Çetinkaya, cezaevine gönderildi.

Yasemin Özata Çetinkaya'nın eşi Sinop Garnizon Komutan Vekili Albay Temel Çetinkaya da yürütülen soruşturma kapsamında, "FETÖ üyesi olmak" iddiasıyla gözaltına alınmış ve sevk edildiği mahkemece tutuklanmıştı.

- Karabük'te, soruşturma kapsamında İl Müftülüğü bünyesinde görevli 3 imam tutuklandı
KARABÜK (AA)
- Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimiyle ilgili soruşturma kapsamında, Karabük Müftülüğü bünyesinde görevli 3 imam tutuklandı.

Alınan bilgiye göre, darbe girişiminin ardından Karabük Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma devam ediyor.

Soruşturma kapsamında daha önce görevden el çektirilerek polis tarafından gözaltına alınan imamlar Nuri Osman Karakırık, Dursun Sarıvaz ve Mustafa Köze, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

Zanlılar, çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

İl Müftülüğünde görevli bir kişinin de soruşturma kapsamında arandığı öğrenildi.

Eski ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Laçiner ve kardeşi Yrd. Doç. Dr. Laçiner'in de aralarında bulunduğu 7 akademisyen tutuklandı, bir akademisyen adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı

- Fetullahçı Terör Örgütünün (FETÖ) darbe girişimiyle ilgili yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan eski Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Rektörü Prof. Dr. Sedat Laçiner ve kardeşi Yrd. Doç. Dr. Vedat Laçiner'in de aralarında bulunduğu 7 akademisyen tutuklandı, bir akademisyen ise adli kontrol şartıyla salıverildi.

Alınan bilgiye göre, İl Emniyet Müdürlüğündeki sorgularının ardından dün adliyeye sevk edilen Prof. Dr. Laçiner ve kardeşi ile 6 akademisyenin duruşması tamamlandı.

Sedat ve Vedat Laçiner ile Yrd. Doç. Dr. Halil Şimşek, Doç. Dr. İbrahim Türkyılmaz, Prof. Dr. Hüseyin Özdemir, Prof. Dr. Aziz Kılınç ve Prof. Dr. Cengiz Ataşoğlu çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı, Doç. Dr. Mehmet Fatih Yavuz ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

- Isparta'da açığa alınan Vali Yardımcısı Özeren tutuklandı
ISPARTA (A
A) - FETÖ'nün darbe girişimine ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında açığa alınan Isparta Vali Yardımcısı Taceddin Özeren tutuklandı

AA muhabirinin edindiği bilgiye göre, Isparta Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Şube Müdürlüğü ekiplerince darbe girişimine yönelik soruşturmada gözaltına alınan Özeren'in emniyetteki işlemleri tamamlandı.

Adliyeye sevk edilen Özeren, "anayasal düzene karşı işlenen suçlar" kapsamında tutuklandı.

Özeren, vali yardımcılığı görevindeyken açığa alınmıştı.

Adana'daki FETÖ/PDY davası
- Savcının, 4'ü tutuklu 17 kişinin yargılandığı davada tutuklu sanıkların tahliye edilmesine yaptığı itiraz reddedildi
ADANA (AA) -
Adana'da, "Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY)" yönelik soruşturma kapsamında açılan davada, aralarında Fetullah Gülen ve eski Adana Büyükşehir Belediye Başkanvekili Zihni Aldırmaz'ın da olduğu 4'ü tutuklu 17 kişinin yargılandığı davada, soruşturma savcısınca tutuklu sanıkların adli kontrolle tahliye edilmelerine yapılan itiraz reddedildi.

FETÖ'nün darbe girişimi
- Adliyeye sevk edilen Konya vali yardımcıları Oluk ve Sun tutuklandı
- Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişiminin ardından açığa alınan Konya vali yardımcıları Fahri Oluk ve İbrahim Hayrullah Sun tutuklandı.FETÖ'nün darbe girişimine ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında açığa alınan Konya vali yardımcıları Oluk ve Sun'un evlerinde arama yapıldı. Haklarında gözaltı kararı çıkartılan Oluk ve Sun'un emniyetteki işlemleri tamamlandı. Adliyeye sevk edilen Oluk ve Sun tutuklandı.Aramalarda, Oluk'un evinde devlet ve hükümet aleyhine çeşitli yazılar ve notlar bulunduğu öğrenildi.

FETÖ'nün darbe girişimi
- Kırklareli'nde gözaltına alınan öğretmen tutuklandı
KIRKLARELİ (AA)
- Kırklareli'nde, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimiyle ilgili yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan öğretmen tutuklandı.

Alınan bilgiye göre, darbe girişimine ilişkin Kırklareli Cumhuriyet Başsavcılığı'nın başlattığı soruşturma kapsamında Kırklareli Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerince düzenlenen operasyonda gözaltına alınarak adliyeye gönderilen öğretmen B.Ç, savcılıktaki ifadesinin alınmasının ardından tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edildi.

B.Ç, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

- Çankırı'da gözaltına alınan Kurşunlu İlçe Emniyet Müdürü Menteşe tutuklandı
ÇANKIRI (AA)
- Çankırı'da, Fetullahçı Terör Örgütünün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan Kurşunlu İlçe Emniyet Müdürü Tufan Menteşe tutuklandı.

Gözaltına alınan Kurşunlu İlçe Emniyet Müdürü Menteşe, emniyetteki işlemlerin ardından adliyeye sevk edildi.

Menteşe, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

FETÖ'nün darbe girişimi
- Bartın Vali Yardımcısı Gençtürk, adliyeye sevk edildi
BARTIN (AA)
- Fetullahçı Terör Örgütünün (FETÖ) darbe girişimiyle ilgili soruşturma kapsamında gözaltına alınan Bartın Vali Yardımcısı Mesut Gençtürk, adliyeye sevk edildi.

Darbe girişimine ilişkin yürütülen soruşturma doğrultusunda dün evinde gözaltına alınan Gençtürk'ün emniyetteki işlemleri tamamlandı.

Gençtürk, sağlık kontrolünün ardından Bartın Adliyesine sevk edildi.

FETÖ'nün darbe girişimi
- Bolu'da bir vali yardımcısı tutuklandı, biri gözaltına alındı
BOLU (AA
) - Bolu'da, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimiyle ilgili soruşturma kapsamında gözaltına alınan Vali Yardımcısı Muammer Sönmez tutuklandı.

Alınan bilgiye göre, darbe girişimine yönelik yürütülen soruşturmada görevinden uzaklaştırılan Sönmez'in emniyetteki işlemleri tamamlandı. Adliyeye sevk edilen Sönmez tutuklandı.

Görevinden uzaklaştırılan Bolu Vali Yardımcısı Ahmet Şahin Özcan ise emniyet ekipleri tarafından gözaltına alındı.

Özcan'ın emniyetteki işlemlerinin sürdüğü öğrenildi.

Düzce'de ise soruşturma kapsamında görevlerinden uzaklaştırılan 3 öğretmen adliyeye sevk edildi
Düzce (AA)
-Düzce'de ise Cumhuriyet Başsavcılığınca başlatılan soruşturma kapsamında görevlerinden uzaklaştırılan 3 öğretmenin evlerinde İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Müdürlüğü ekiplerince arama yapıldı.

Aramalarda bazı belge ve dokümanlara el konulurken, şüpheliler ekipler tarafından gözaltına alındı.

Emniyetteki işlemleri tamamlanan şüpheliler, sağlık kontrolünden geçirilmelerinin ardından adliyeye sevk edildi.

İSTANBUL

- İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında, darbe girişimine karıştıkları iddiasıyla tutuklanan şüphelilerin sayısı bin 908'e yükseldi
- İstanbul Büyükşehir Belediyesinde görevli 4 kişi de tutuklananlar arasında yer alırken, bunlar arasındaki Mehmet Tunç'un FETÖ'nün belediyedeki imamı olduğu iddia edildi
- Devlet yetkililerine suikast düzenleyecekleri iddia edilen Beykoz'daki SAT Komutanlığındaki komandoların imamı oldukları iddia edilen BDDK uzmanı Kemal Işıklı ve Emre Aksoy'un da gözaltına alındığı belirtildi

- Erzurum'da FETÖ darbe girişimiyle ilgili 27 öğretmen gözaltına alındı
ERZURUM (AA)
- Erzurum'da, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimiyle ilgili 27 öğretmen gözaltına alındı.

Alınan bilgiye göre, FETÖ'nün darbe girişimine ilişkin Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında, Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, kent merkezindeki farklı adreslere eş zamanlı operasyon düzenledi.

Operasyonda gözaltına alınan zanlılar, İl Emniyet Müdürlüğüne götürüldü.

Kırklareli'nde gözaltına alınan yarbay ve öğretmen tutuklandı
KIRKLARELİ (AA)
- Kırklareli'nde, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında gözaltına alınan yarbay ile öğretmen tutuklandı.

Alınan bilgiye göre, darbe girişimine ilişkin Kırklareli Cumhuriyet Başsavcılığı'nın başlattığı soruşturma kapsamında İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince gözaltına alındıktan sonra adliyeye çıkarılan yarbay Efendi H. ile Mimar Sinan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Bilim Teknolojileri Öğretmeni Olgun Y, savcılıktaki ifadelerinin ardından tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edildi.

Şüpheliler, çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.

Muş'ta farklı kurumlarda 182 kişi görevden uzaklaştırıldı
MUŞ (AA) -
Muş'ta, Fetullahçı Terör Örgütünün (FETÖ) darbe girişiminin ardından başlatılan soruşturma kapsamında farklı kurumlarda görev yapan 182 kişi açığa alındı.

Alınan bilgiye göre, Muş Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında, kamu kurum ve kuruluşlarında 182 kişi görevden uzaklaştırıldı. İl Emniyet Müdürlüğünde görevli bir emniyet amiri, başkomiser ve komiser yardımcısı tutuklandı. Aralarında 3. ve 4. sınıf emniyet müdürü, emniyet amiri, başkomiser, komiser ve polis memurlarının da yer aldığı 84 çalışan açığa alındı. Milli Eğitim Müdürlüğünde FETÖ'nün "il imamı" olduğu öne sürülen kişinin de yer aldığı 2 öğretmen gözaltına alındı. Bu zanlılar ile 70 öğretmen görevden uzaklaştırıldı.

İl Müftülüğü bünyesinde Malazgirt ilçesinde görev yapan bir vaiz ile Muş Havaalanı'nda çalışan 5 memur açığa alındı. Yargıda ise 4 hakim ve bir savcı tutuklanırken, bir hakim ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Muş Alparslan Üniversitesinde ise 6 dekanın istifa dilekçesini ilgililere sunduğu öğrenildi.

- Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimiyle ilgili gözaltına alınan Antalya Vali Yardımcısı Çelik ve Serik Kaymakamı Altan sağlık kontrolünden geçirildi
ANTALYA (AA) -
Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimiyle ilgili gözaltına alınan Antalya Vali Yardımcısı Bilal Çelik ve Serik Kaymakamı Rıfat Altan sağlık kontrolünden geçirildi.
İçişleri Bakanlığı'nca görevden alınan Antalya Vali Yardımcısı Çelik ve Serik Kaymakamı Altan'ın emniyetteki işlemleri sürüyor.
Uncalı Semt Polikliniği'ne sağlık kontrolü için getiri Çelik ve Altan'ın ellerinin kelepçeli oldukları görüldü. Çelik ve Altan, daha sonra yeniden terörle mücadele şubesine götürüldü.

- Gaziantep Üniversitesinde 15 akademisyen daha açığa alındı
GAZİANTEP (AA)
- Fethullahçı Terör Örgütü (FETÖ) darbe girişimine ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında Gaziantep Üniversitesinde (GAÜN) 15 akademisyen daha açığa alındı.

AA muhabirinin edindiği bilgiye göre, 15 Temmuz'da FETÖ'nun darbe girişiminin ardından Gaziantep Üniversitesince soruşturma başlatıldı.

Yürütülen soruşturma kapsamında 15 öğretim üyesi açığa alındı. Soruşturmanın GAÜN Şahinbey Araştırma ve Uygulama Hastanesi başta olmak üzere üniversite genelinde devam edeceği belirtildi.

Dün, GAÜN'de 15 öğretim üyesi, 3 öğretim görevlisi ve 7 memur açığa alınmıştı.

- Erzurum'da FETÖ darbe girişimiyle ilgili 27 öğretmen gözaltına alındı
ERZURUM (AA)
- Erzurum'da, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimiyle ilgili 27 öğretmen gözaltına alındı.

Alınan bilgiye göre, FETÖ'nün darbe girişimine ilişkin Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında, Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, kent merkezindeki farklı adreslere eş zamanlı operasyon düzenledi.

Operasyonda gözaltına alınan zanlılar, İl Emniyet Müdürlüğüne götürüldü.

Alınan bilgiye göre, FETÖ'nün darbe girişimine ilişkin Erzurum Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında, adliyeye çıkarılan TRT çalışanı 11 şüpheli, savcılık sorgularının ardından tutuklanmaları istemiyle nöbetçi sulh ceza hakimliğine sevk edildi. Aralarında muhabir, kameraman, teknik ekip ve kurumda idari görevdeki personelin de bulunduğu zanlılardan 4'ünün tutuklanmasına karar veren hakimlik, 7 kişiyi de adli kontrol şartıyla serbest bıraktı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber