23 ilde FETÖ ile irtibatlı olan kurumlar kapatıldı

Manisa, Denizli, Aydın, Uşak, Siirt, Konya, Karaman, Aksaray, Afyonkarahisar, Aydın, Mardin, Çanakkale, Kütahya, Yalova, Gaziantep, Kahramanmaraş, Malatya, Kilis, Şanlıurfa, Adıyaman, Van, Bitlis, Muş ve Hakkari'de FETÖ'yle aidiyeti ile irtibatı belirlenen vakıf, dernek, yurt, hastane ve okullar kapatıldı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 23 Temmuz 2016 15:09, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
23 ilde FETÖ ile irtibatlı olan kurumlar kapatıldı

Resmi Gazete yayımlanan Olağanüstü Hal Kapsamında Alınan Tedbirlere İlişkin Kanun Hükmünde Kararname'yle Van, Bitlis, Muş ve Hakkari'de Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) ile aidiyeti ve irtibatı belirlenen vakıf, dernek, hastane ve okulların faaliyetine son verildi.

Van'da FETÖ ile irtibatı tespit edilen 7 özel öğretim kurumu, 17 dernek, 1 vakıf ve 1 sağlık kurumu kapatıldı. Vakıf, dernek, hastane ve okullar şöyle:

"Özel İstanbul Kadın Doğum ve Cerrahi Hastanesi, Özel Serhat Sağlık Meslek Lisesi, Özel Serhat Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Özel Serhat Anadolu Lisesi, Özel Serhat Fen Lisesi, Özel Serhat Türk İkokulu, Özel Serhat Nevbahar İlkokulu, Özel Serhat Ortaokulu, Serhat Eğitim Vakfı, Van Çalışanlar ve Yardımlaşma Derneği, Van Aktif Sanayiciler ve İş Adamları Derneği, Erciş Sanayiciler ve İş Adamları Derneği, Van Öğretmen Derneği, Van Köyleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, Erciş Öğretmenler Derneği, Van İli Memur İşçi Mühendis ve Çalışanları Yardımlaşma Dayanışma Derneği, Serhat Liseleri Mezunları ve Mensupları Derneği, Kimse Yok Mu Dayanışma Derneği Van Şubesi, Van Kültür Sanat Spor Derneği, Sosyal Eğitimciler Spor Kulübü Derneği, Tıp Araştırma Derneği, Sevgi Kadınlar Derneği, Van Genç İletişimciler Derneği."

Kentte kapatılan vakıf, dernek, hastane ve okullardaki her türlü taşınır, taşınmaz mallar Vakıflar Genel Müdürlüğüne, dernekler de Hazineye devredilecek.

- Bitlis

Bitlis merkez ve Tatvan, Ahlat ve Adilcevaz ilçelerindeki, 3 okul, 6 yurt ve 9 derneğin faaliyetlerine son verildi.

FETÖ ile irtibatı tespit edilen Bitlis merkezdeki Özel Reşat Kazancı İlkokulu, Özel Reşat Kazancı Ortaokulu, Özel Selahaddin Eyyubi Lisesi, Özel Ufuk Ortaöğretim Erkek Öğrenci Yurdu, Fethi Kahyaoğlu Yükseköğretim Kız Öğrenci Yurdu (Aziziye), Tatvan ilçesinde Güven Yükseköğretim Erkek Öğrenci Yurdu, Adilcevaz'da Mehmet Kamile Karahan Yükseköğretim Erkek Yurdu ile Ahlat'a da Ravziye Eren Yükseköğretim Erkek Öğrenci Yurdu ve Özel Melikşah Yükseköğretim Kız Yurdu kapatıldı.

Yine Bitlis Sanayici ve İşadamları Derneği, Bitlis Öğretmenler Derneği, Bitlis Eğitim Severler ve Yardım Severler Derneği, Bitlis Tarihi Kültürel Değerleri Koruma ve Yaşatma Derneği, Bitlis Köyleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, Tatvan Yeni Ufuk Hanımlar Derneği, Tatvan Gönüllü Eğitimciler Yardımlaşma Derneği, Ahlat Eğitim Derneği, Adilcevaz Öğretmenler Derneği'nin faaliyetleri durduruldu.

Özel Reşat Kazancı İlkokulu ve Özel Reşat Kazancı Ortaokulu'nda Bitlis Defterdarlığı ekiplerince sayım işlemleri devam ediyor. İl ve ilçelerde faaliyetlerine son verilen okul, yurt ve dernek binalarında da defterdarlık ekiplerince sayım işlemleri yapılacak.

Kapatılan okul, yurt ve derneklerin, her türlü taşınır ve taşınmaz malları Hazineye devredilecek.

- Muş

Muş'ta FETÖ'yle ilişkili 3 okul ve 4 dernek kapatıldı.

FETÖ'yle irtibatlı olan Özel Çağlayan Ufuk İlkokulu, Özel Çağlayan Ufuk Ortaokulu, Özel Çağlayan Murat Temel Lisesi ile Muş Aktif Sanayici ve İşadamları Derneği, Muş Öğretmenler Derneği, Yazılımcılar Derneği ve Gonca Derneği'nin faaliyetlerine son verildi.

- Hakkari

Kentte, FETÖ ile irtibatı tespit edilen 1 okul ve 2 öğrenci yurdu kapatıldı.

Maliye ekipleri, kapatılan kurumlardaki demirbaşları tek tek sayarak tutanaklara işledi.

Gaziantep, Kahramanmaraş, Malatya, Kilis, Şanlıurfa ve Adıyaman'da, Olağanüstü Hal Kapsamında Alınan Tedbirlere İlişkin Kanun Hükmünde Kararname (KHK) çerçevesinde, Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) ile irtibatlı oldukları belirlenen 59 özel okul, 7 öğrenci yurdu, 13 sağlık kuruluşu, 8 etüt merkezi, 1 vakıf, 13 dernek ve 1 kurs merkezi mühürlendi.

Gaziantep İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Gaziantep Vergi Dairesi Başkanlığından görevlilerle birlikte, kent genelindeki 18 özel okulda arama yaptı. Bu okullardaki bazı evraka el konuldu, çalışmaların ardından okullar mühürlendi.

Kilis'te de Mehmet Döğme İlkokulu ile Tahiri Erkek Öğrenci Yurdu'nun faaliyetine son verildi.

Kahramanmaraş merkez ile Elbistan ve Afşin ilçelerinde de 14 özel okul mühürlendi. Vergi Dairesi Başkanlığı ve Milli Eğitim Müdürlüğü görevlileri ile İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, FETÖ ile bağlantılı oldukları belirlenen söz konusu 14 okulda arama yaptı. Evrak incelemesi ve sayımın ardından bu okullar mühürlendi.

Şanlıurfa'da da 14 özel okul ve 13 sağlık sağlık kuruluşunun faaliyetlerine son verildi.

Adıyaman'da 7 okul, 1 vakıf ve 11 dernek kapatıldı.

Malatya'da ise merkezde bulunan 5 özel okul, 1 özel kurs, 6 özel öğrenci yurdu ile 8 özel etüt merkezi mühürlendi. Darende ilçesinde de 2 derneğin faaliyetlerine son verildi.

Çanakkale, Kütahya ve Yalova'da FETÖ ile irtibatı tespit edilen 15 özel okul, 19 dernek, 4 vakıfla 1 temel lise ve 1 özel hastanenin faaliyeti durduruldu.

Olağanüstü Hal Kapsamında Alınan Tedbirlere İlişkin KHK kapsamında, Çanakkale'nin merkez ve Biga ilçelerindeki 2 özel ilk ve ortaokul ile Çanakkale Girişimci İşadamları ve Sanayicileri Derneği (ÇAGİAD), Biga İşadamları Derneği, Dünya Eğitim Gönüllüleri Birliği Derneği ile Çanakkale Dostlar Eğitim Kültür Sanat Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği kapatıldı.

Kapatılan kurumlarda yetkililer, polis ekipleri eşliğinde demirbaşların tespiti için çalışma yaptı.

- Kütahya

Kütahya merkez, Tavşanlı, Simav ve Gediz ilçelerindeki 13 özel ilkokul, ortaokul ve lise, Özel Kent Hastanesi ile Kütahya Kültür ve Eğitim Vakfı, Gediz Eğitim ve Kültür Vakfı, Simav Fatih Vakfı ile 12 dernek kapatıldı.

- Yalova

Yalova'da ise Özel Yalova Birey Temel Lisesi, Yalova Eğitim Kültür ve Çevre Vakfı, Yalova Aktif Sanayiciler İşadamları Derneği, Yalova Eğitimciler Derneği ile Yalova Bahar Eğitim ve Kültür Derneğinin faaliyetlerine son verildi.

MARDİN (AA) - Mardin'de 36 dernek, 2 vakıf, 7 özel okul ve 2 öğrenci yurdu kapatıldı.

Olağanüstü Hal Kapsamında Alınan Tedbirlere İlişkin KHK kapsamında el konulan okullarda ilgililerce gerekli işlemler yapıldı.

AYDIN (AA) - Aydın'ın Efeler ilçesinde Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında kapatılan bir özel okul ile faal durumdaki iki hastanede polis ekiplerince arama yapıldı.

FETÖ'nün darbe girişimi ile ilgili soruşturma çerçevesinde kapatılan okullar arasında yer alan Muzaffer Ancın Ortaokulu'nda, Aydın Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Grup Amirliği ekiplerince arama yapıldı. Aramada Aydın Milli Eğitim Müdürlüğü görevlileri de hazır bulundu.

Aramalarda el konulan bazı belgeler, incelenmek üzere Aydın Emniyet Müdürlüğüne götürüldü.

Bu arada FETÖ bağlantısı olduğu iddia edilen Özel Medinova ve Ege Liva Hastanesi'nde de polis, maliye ve sağlık ekiplerince inceleme başlatıldı.

Medinova Hastanesinden yapılan yazılı açıklamada, "Bu sabah Maliye Bakanlığı yetkilileri hastanemize gelerek mali kontrol ve envanter tespitinde bulunacaklarını söylemişlerdir ve halen bu işlemler devam etmektedir. Hastanemizin kapatıldığına ya da hazineye devredildiğine dair herhangi bir resmi yazı ya da evrak bulunmamaktadır. Hastanemizin, şirket ortaklarımızın hiçbir yasa dışı örgüt ve yapılanma ile ilişkisi kesinlikle bulunmamaktadır. Tüm hastane yönetimi, ortakları ve çalışanları olarak her türlü yasa dışı örgüt, darbe girişimi ve eylemi bir kez daha kınıyoruz. Daha sonra meydana gelecek gelişmeler basın ve kamuoyu ile paylaşılacaktır." ifadelerine yer verildi.

Konya, Karaman, Aksaray ve Afyonkarahisar'da Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) ile irtibatı tespit edilen 1 üniversite, 2 hastane, 59 okul, 38 dernek ve 4 vakıf kapatıldı.

Resmi Gazete yayımlanan Olağanüstü Hal Kapsamında Alınan Tedbirlere İlişkin Kanun Hükmünde Kararname'deki listede, Konya, Karaman, Aksaray, ve Afyonkarahisar'da ilkokul, ortaokul, lise ve üniversitenin yanı sıra dernek, hastane, diyaliz merkezi ile vakıflar da yer aldı.

Buna göre, Konya'da 1 üniversite, 2 hastane, 1 diyaliz merkezi, 11 okul, 37 dernek, 4 vakıf ve 2 öğrenci pansiyonu kapatıldı. Aksaray'da 6 okul, Karaman'da da 3 okul ve 1 derneğin faaliyetlerine son verildi. Afyonkarahisar'da ise 39 okul ve 1 öğrenci yurdu kapatıldı.

Söz konusu dört ilde, 1 üniversite, 2 hastane, 1 diyaliz merkezi, 59 okul, 38 dernek, 4 vakıf ve 2 öğrenci pansiyonu ile 1 de öğrenci yurdu kapatıldı.

Öte yandan faaliyetlerine son verilen Mevlana Hastanesi ve Mevlana Üniversitesine polis ekipleri eşliğinde gelen yetkililer, demirbaş tespiti için çalışma yaptı. Ayrıca hastanenin 4 gündür hasta kabul etmediği öğrenildi.

SİİRT (AA) - Siirt'te Fetullahçı Terör Örgütü'ne (FETÖ) yönelik operasyon kapsamında 45 okul, vakıf ve dernek mühürlendi.

Siirt merkez ve ilçelerinde, Resmi Gazete'de yayımlanan KHK ile FETÖ bağlantısı gerekçesiyle okul, vakıf, dernekler polis nezaretinde ve yetkililerin kontrolünde gerekli işlemler yapıldı.

Siirt merkez ve ilçelerinde FETÖ bağlantısı gerekçesiyle 45 okul, vakıf ve dernekte devir işlemlerine başlandı.

Manisa, Denizli, Aydın ve Uşak'ta, Olağanüstü Hal (OHAL) Kapsamında Alınan Tedbirlere İlişkin Kanun Hükmünde Kararname çerçevesinde, "Milli güvenliğe tehdit oluşturduğu" tespit edilen 58 özel okul, 17 yurt, 76 dernek, 1 vakıf, 1 sendika temsilciliği kapatıldı.

Alınan bilgiye göre, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimi sonrasındaki OHAL Kapsamında Alınan Tedbirlere İlişkin Kanun Hükmünde Kararname çerçevesinde FETÖ ile irtibatı olduğu tespit edilen okul, yurt, dernek, vakıf ve sendika temsilcilikleri kapatıldı.

Manisa'da, milli güvenliğe tehdit oluşturduğu tespit edilen 28 okul, 20 dernek kapatıldı.

Veliler, çocuklarının kapatılan okullardaki kaydını alırken, polis ekipleri okullar ve derneklerin önünde güvenlik önlemi aldı.

Resmi Gazete'de yer alan listeye göre, Manisa'da kapatılan okullar ve derneklerin isimleri şöyle:

"Yunusemre Özel Şehzade Mehmet Anaokulu, Turgutlu Özel Gündüzalp Anaokulu, Alaşehir Özel Gaye Anaokulu, Yunusemre Özel Şehzade Mehmet İlkokulu, Soma Özel Birlik İlkokulu, Salihli Özel Zuhal İlkokulu, Kula Özel Ufuk İlkokulu, Akhisar Özel Eminbey İlkokulu, Alaşehir Özel Gaye İlkokulu, Kırkağaç Özel Betül İlkokulu, Turgutlu Özel Gündüzalp İlkokulu, Soma Özel Birlik Ortaokulu, Kırkağaç Özel Betül Ortaokulu, Salihli Özel Zuhal Ortaokulu, Alaşehir Özel Gaye Ortaokulu, Kula Özel Ufuk Ortaokulu, Yunusemre Özel Şehzade Mehmet Ortaokulu, Turgutlu Özel Zirve Gündüzalp Ortaokulu, Salihli Özel Türk Ortaokulu, Turgutlu Özel Gündüzalp Anadolu Lisesi, Turgutlu Özel Gündüzalp Rabia Hatun Anadolu Lisesi, Yunusemre Özel Şehzade Mehmet Anadolu Lisesi, Soma Özel Birlik Anadolu Lisesi, Kırkağaç Özel Betül Anadolu Lisesi, Turgutlu Özel Gündüzalp Rabia Hatun Lisesi, Yunusemre Özel Şehzade Mehmet Fen Lisesi, Turgutlu Özel Gündüzalp Rabia Hatun Mesleki Teknik ve Anadolu Lisesi, Salihli Özel Önal Anadolu Lisesi.

Soma Çalışanlar ve Maden Şehitleri Derneği, Soma Memurlar Derneği, Manisa Çalışanlar Derneği, Turgutlu Irmak Derneği, Turgutlu Sanayici ve İşadamları Derneği, Manisa Sanayici ve İşadamları Derneği, Soma İş Adamları Derneği, Akhisar Sanayici ve İşadamları Derneği, Morris Şinasi Milletlerarası Çocuk Sağlığı Derneği, Manisa Halk Eğitim ve Öğretim Sağlık ve Sosyal Yardımlaşma Derneği, Orta ve Yüksek Tahsil Gençliğe Yardım Derneği, Güplüce Cami Yaptırma ve Yaşatma Derneği, Association For Scientific Research Bilimsel Araştırmalar Derneği, Manisa Eğitim Gönüllüleri Derneği, Manisa Merkez Efendi Eğitim ve Öğrencilere Yardım Derneği, Ufuk Okumayı Teşvik, Eğitim, Kültür, Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, Manisa Hukukçular Derneği, Manisa Havacılık Topluluğu Spor Kulubü Derneği, Manisa Gençlik Spor Kulubü Derneği, Yenigenç Gençlik Derneği"

- Denizli

Denizli'de, 1 anaokulu, 2 ilkokul, 5 ortaokul, 6 lise olmak üzere 14 özel okul ile 23 dernek kapatıldı.

Kentte milli güvenliğe tehdit oluşturduğu tespit edilen ve kapatılan okullar ile derneklerin isimleri şöyle:

"Özel Servergazi Anadolu Lisesi, Özel Servergazi İlkokulu, Özel Servergazi Günay Anadolu Lisesi, Özel Servergazi Fen Lisesi, Özel Servergazi Sabiha Süt İlkokulu, Özel Servergazi Anaokulu, Özel Servergazi Sabiha Süt Ortaokulu, Özel Servergazi Ortaokulu, Özel Servergazi Günay Fen Lisesi, Özel Servergazi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Özel Mavişehir Ortaokulu, Özel Bilgi Kuşağı Temel Lisesi, Özel Ramazan Yağcı Ortaokulu ve Özel Servergazi Albayrak Ortaokulu.

Emek Çalışanlar Kültür ve Dayanışma Derneği, Denizli İşadamları Derneği, Denizli Din Görevlileri Derneği, Kale Eğitim Kültür Hizmetleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, Tavas Genç İşadamları Derneği, Denizli Adrenalin Derneği, Özel Servergazi Liseleri Mezunları Derneği, Denizli Köylerini Kalkındırma Derneği, Denizli İşadamları Kültür Derneği, Buldan Eğitim Kültür Sanat ve Çevre Derneği, Kimse Yok Mu Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği Denizli Şubesi, Kale Gökkuşağı Hanımlar Derneği, Beyağaç Eğitim ve Kültür Derneği, Zirve Eğitim Kültür ve Yardımlaşma Derneği, Denizli Muhasebe Finans ve Yöneticiler Derneği, Denizli Gelişimci Teknik Elemanlar Derneği, Acıpayam Eğitim Gönüllüleri Derneği, Denizli Medya Derneği, Ümit Eğitim Kültür Gençlik ve Spor Kulübü Derneği, Pusula Eğitim Kültür Gençlik ve Spor Kulübü Derneği, DEMİAD Denizli Müteahhit İş Adamları Derneği, Çal Eğitim ve Kültüre Yardım Derneği, Yağmur Akademi Eğitim Kültür Derneği.

- Aydın

Aydın'da Kanun Hükmünde Kararname çerçevesinde 10 özel okul, 1 vakıf, 2 yurt, 23 dernek kapatıldı.

Kapatılan yerlerin isimleri şöyle:

"Nazilli Özel Fatih Sultan Lisesi, Nazilli Özel Aydınlık İlkokulu, Nazilli Özel Aydınlık Ortaokulu, Nazilli Özel Fatih Sultan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Nazilli Özel Fatih Sultan Fen Lisesi, Didim Özel Gonca İlkokulu, Didim Özel Gonca Ortaokulu, Söke Özel Havva Ayşe Güven Ortaokulu, Söke Özel Havva Ayşe Güven İlkokulu, Muzaffer Ancın Ortaokulu, Söke Özel Zehra Alkan Kız Yurdu, Söke Özel İrfan Erkek Yurdu.

Aydın Sanayiciler ve İş Adamları Derneği, Nazilli Maslahat Çalışanlar Kültür ve Yardımlaşma Derneği, Nazilli Aktif Sanayici ve İş Adamları Derneği, Nazilli Kardelen Eğitim Derneği , Sökeliler Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, Çine Eğitim Ve Yardım Sevenler Derneği, Germencik Gökkuşağı Eğitim Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, Aydın Güneş Eğitim Kültür ve Sosyal Yardım Gönülleri Derneği, Aydın Muzaffer Ancın Gençlik ve Spor Kulubü, Ortaklar Çağlayan Eğitim Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, Bozdoğan Çağlayan Eğitim Derneği, Çine Sanayici ve İş Adamları Derneği, Yenipazar Gonca Eğitim Derneği, Çine Sağlık Hizmetleri Derneği, Umurlu Eğitim Gönülleri ve Sosyal Yardım Gönülleri Derneği, Koza Kültür ve Dayanışma Derneği, Aydın Memurlar Derneği, Aydın Yaren Eğitim Gönüllüleri Derneği, Aydın Hale Eğitim Kültür Sosyal Yardım Gönülleri Derneği, Aydın Kalem Kültür Aile Çevre Eğitim Sosyal Yardım Gönülleri Derneği, Aydın Karizma Akademi Gençlik Kültür ve Spor Derneği, Aydın Ebruli Derneği, Genç Efeler Eğitim Kültür Sanat Spor Kulübü Derneği, Aydın Hayırlar Vakfı."

- Uşak

Uşak'ta 6 özel okul, 15 yurt, 10 dernek, 1 sendika temsilciliği kapatıldı.

Resmi Gazete'de yer alan listeye göre, Uşak'ta kapatılan özel okul, yurt dernek ve sendikaların isimleri şöyle:

"Özel Üftade Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Özel Üftade Anadolu Lisesi, Özel Üftade Fen Lisesi, Özel Üftade Ortaokulu, Özel Üftade İlkokulu ve Özel Uşak Seçkin Grup Temel Lisesi, Nil İlim ve Hizmet Vakfı.

Çağlayan İşçiler Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, Uşak Sanayici ve İşadamları Derneği, Uşak Eğitim Gönüllüleri Derneği, Genç Uşak Gençlik ve Spor Kulübü Derneği, Ulubey Eğitim Gönüllüleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, Öğretmenler Yardımlaşma Derneği, Uşak Bahar Eğitim Kültür ve Yardımlaşma Derneği, Uşak Hukukçular Derneği, Üniversite Cami Yaptırma ve Yaşatma Derneği, Bizim Yuva Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği ve Aktif Eğitim Sendikası Uşak Şubesi."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber