'Milletimizin ve polisimizin desteğini unutmayacağız'

Bakan Kaya: - "Milletimiz çok büyük demokrasi zaferi kazandı. Hep birlikte vatan ve millet için mücadele ettik. Milletimizin, polisimizin, medyanın desteğini unutmayacağız"

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 23 Temmuz 2016 22:52, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
'Milletimizin ve polisimizin desteğini unutmayacağız'

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, FETÖ'nün darbe girişimine ilişkin, "Milletimiz, Türkiye demokrasisi ve milli iradenin yanında duruşuyla dünyaya mesaj verdi." dedi.

Bakan Kaya, İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Hastanesi ve İstanbul Tıp Fakültesi Hastanesi'nde tedavileri devam eden yaralıları ziyaret etti. Hastalarla yakından ilgilenen ve sağlık durumları hakkında bilgi alan Kaya, Ankara'nın ardından İstanbul'da da yaralı ve şehit ailelerini ziyaret etmek istediğini söyledi.

Yaralıların ailelerine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın selamlarını getirdiğini ifade eden Kaya, hastalara geçmiş olsun dileklerinde bulundu.

Hasta yakınlarıyla da sohbet eden, onların sorunlarını dinleyen Kaya, bazı hastaların çocuklarını kucağına alarak sevdi. Olayın yaşandığı gece kendisinin de TBMM'de olduğunu anımsatan Kaya, vatandaşların o gece meydanda olmasının çok önemli olduğunun altını çizdi. Kaya, şunları kaydetti:

"Meclisi bombalayacak kadar alçaldılar. Milletimiz çok büyük demokrasi zaferi kazandı. Hep birlikte vatan ve millet için mücadele ettik. Milletimizin, polisimizin, medyanın desteğini unutmayacağız. Tüm siyasi partiler Meclisteydi. Milletçe bu kalkışmaya hep birlikte 'dur' dedik. Sizler kahramansınız. Allah sizden razı olsun. Sizler milli kahramanlarsınız. Şu an Türk milleti, sizler, dünyaya mesaj verdiniz. Milletimiz Türkiye demokrasisi ve milli iradenin yanında duruşuyla dünyaya mesaj verdi. Bu hain darbe planlarını hiçbir şekilde Türkiye'ye uygulayamayacağını siz gösterdiniz. Bu kurşunları asker değil, asker kılığındaki FETÖ örgütünün teröristleri sıktı. Silahsız vatandaşlara milletin parasıyla alınan silahları doğrultular. Hepsi cezalarını çekecekler."

Kaya, Türk milletinin kahramanca mücadele verdiğini ve Türk milletinin ferdi olmaktan büyük onur duyduğunu ifade etti. Halkın demokrasisine ve milli iradesine sahip çıkmak için, tanklara ve bombalara rağmen, dimdik ayakta durarak demokrasiyi kimseye feda etmeyeceğini gösterdiğini anlatan Kaya, "Bakanlığımızda Şehitler ve Gaziler Daire Başkanlığı'nı kurduk. Yaralılarımızın, şehitlerimizin ve gazilerimizin her zaman yanındayız." şeklinde konuştu.

- "Darbeyi kabul etmiyoruz"

İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Hastanesi'nde tedavisi devam eden hastalardan esnaf Murat Koçak, olay gecesi İstanbul Büyükşehir Belediyesi önünde, mermiyle vurulduğunu anlattı. Koçak, şöyle konuştu:

"Darbeyi kabul etmiyoruz. Herkesin işi gücü yerinde ve mutlu. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, 'Meydanlara inin, demokrasinize ve milli iradenize sahip çıkın' dedi. Haksızlık bu. Devletlerin aldığı silahlarla halka ateş ediyorlar. Kolumuz gitti, gerekirse bütün bedenim gitsin ama bizim çocuklarımızın 30-40 yılını çalacak, namertlere Allah fırsat vermesin. Vatan evladı Türkiye'de, hainler yurt dışında."

İstanbul Üniversitesi İstanbul Tıp Fakültesi Hastanesi'nde tedavi gören 21 yaşındaki üniversite öğrencisi Reis Karen Ayvaz da, Cumhurbaşkanı'nı televizyonda gördükten sonra sokağa çıktığını söyledi. Ayvaz, "Evden babama 'hakkını helal et' diyerek gittim. Tekbir ve sloganlar attık. Orada bize ateş edilmesini beklemiyordum. Biz en önde olanlardandık. Daha sonra bir yanma hissettim. Mermi sağ bacağıma isabet etti."

Yaralılardan 33 yaşındaki Fatih Beder de Saraçhane'de Büyükşehir Belediyesi'nin önünde vurulduğunu söyledi. Demokrasi mücadelesi için sokaklara çıktığını anlatan Beder, "Bir kurşun koluma isabet etti. Şu an sağlık durumunun iyiye gidiyor." dedi. Beder, 4 yaşında bir kızı olduğunu anlatarak, çocuğunun geleceği için sokaklarda olduğunu ifade etti.

- Şehit ailesine ziyaret

Bakan Kaya, hastanedeki ziyaretlerinin ardından olaylarda şehit olan Tolga Ecebalın'ın Fatih'teki evine taziye ziyaretinde bulundu.

Kaya, şehidin babası Tarkan Ecebalın'a başsağlığı dileğinde bulundu. Baba Tarkan Ecebalın, oğlunun vatan için şehit olduğunu gözyaşlarıyla dile getirerek, "Bir torunum var. Onu da yetiştiriyorum. O da vatanıma feda olsun" dedi. Ecebalın, torununun babasına yazdığı mektubu da Bakan Kaya'ya vererek, bu emaneti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a iletmesini istedi. Kaya, şehidin çocuğunu kucağına alarak, şehit yakınlarının acılarını paylaştı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber