Hastaya, öğrenciye, devlet güvencesi

Paralel yapının kapatılan okullarındaki öğrenciler, YÖK tarafından devlet üniversitelerine yerleştirilecek. FETÖ hastanelerindeki hastalar da, devlet güvencesinde olacak.

Kaynak : Akşam
Haber Giriş : 24 Temmuz 2016 07:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Hastaya, öğrenciye, devlet güvencesi

FETÖ ile ilişkili oldukları gerekçesiyle kapatılan yükseköğretim kurumlarında kayıtlı öğrenciler, Yükseköğretim Kurulu tarafından devlet veya vakıf üniversitelerine yerleştirilecek. Bu öğrenciler, mezun oluncaya kadar vakıf yükseköğretim kurumlarına ödemeleri gereken ücretleri ilgili üniversiteye ödemeye devam edecek. Bu konuda usul ve esasları belirlemeye, uygulamayı yönlendirmeye, her türlü tedbiri almaya ve ortaya çıkabilecek tereddütleri gidermeye YÖK görevli ve yetkili olacak.

HAK TALEP EDEMEYECEKLER

Kapatılan vakıfların her türlü taşınır ve taşınmazlarıyla mal varlığı, alacakları, hakları, belge ve evrakı Vakıflar Genel Müdürlüğü'ne bedelsiz olarak devredilmiş sayılacak. Kapatılan vakıf yükseköğretim kurumlarının sağlık uygulama ve araştırma merkezleri, kapatılan diğer kurum ve kuruluşlara ait taşınırlar ile her türlü mal varlığı, alacakları Hazineye bedelsiz devredilmiş sayılacak. Bu kurumların borçlarından dolayı Hazineden bir hak ve talepte bulunulamayacak.

Kamu hastanelerine nakiller başladı

Sağlık Bakanlığı, kapatılan özel sağlık kurum ve kuruluşlarının hazineye devir işlemlerine başladı. Bu hastanelerde yatan hastalar da kamu hastenelerine nakledilecek. Sağlık Bakanlığı, özel sağlık kurum ve kuruluşlarının hazineye devir işlemlerinin başladığını açıkladı. Açıklamada, "Bakanlığımız, bu kurumlardan hizmet alan vatandaşlarımızın sağlık hizmet sunumu ve hasta bakımı açısından mağduriyet yaşamamaları için gerekli tedbirleri almıştır. Söz konusu hastanelerde tedavi altında olan hastalarımızın da kamu hastanelerine nakilleri devam etmektedir" denildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber