Füzelere engel olan Kahraman polis

Polatlı Emniyet Müdür Yardımcısı Erhan Ergül, halkın da desteğiyle Polatlı 58. Topçu Tugay Komutanlığı'na bağlı füze bataryaları ve askeri mühimmatın Ankara'ya götürülmesine mani oldu

Kaynak : Sabah
Haber Giriş : 24 Temmuz 2016 07:59, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Füzelere engel olan Kahraman polis

Darbe girişiminin en önemli lojistik üssü olarak kabul edilen Polatlı 58. Topçu Tugay Komutanlığı'na bağlı füze bataryaları ve askeri mühimmatın Ankara'ya götürülmesine vatandaşların yardımıyla engel olan Polatlı İlçe Emniyet Müdür Yardımcısı Erhan Ergül, büyük bir kahramanlık örneği gösterdi. Ergül, 15 Temmuz Cuma günü FETÖ'ye bağlı hainler tarafından gerçekleştirilen darbe girişiminden bir saat önce, Polatlı'da Hasat Şenliği'ne katılan Gıda ve Tarım Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik'i Ankara'ya kadar eskortluk yaparak götürdükten sonra darbe teşebbüsü olduğunu duydu. Polatlı İlçe Emniyet Müdür Yardımcısı Erhan Ergül, hemen Polatlı'ya dönerek emniyetteki emir komutayı ele aldı. Ergül'ün polis memurlarına telefon açarak tüm izinlerin iptal olduğunu, polis araçları ile halkın sokağa inmesini sağlayacak anonslar yapılmasını istediği öğrenildi. Tüm çalışanlarına çelik yelek veren ancak kendisi çelik yelek giymeden operasyona katılan Erhan Ergül, darbeci Paşa Murat Aygün'ü Topçu ve Füze Okulu'ndan çıkartmak için giriş yaptığı esnada Polatlı'da imamı tartaklayan Yarbay Abdülkerim ile sert diyaloglar yaşadı.

ÖLMEYE GELDİM O PAŞAYI ALACAĞIM

"Ben ölmeye geldim. O paşayı alacağım" diyen Ergül'e vatandaşlar sahip çıktı ve içeriye girerek, darbeci Paşa Aygün'ü aldılar. Darbecilerin kaçağı tüm yolları da kapattıran Erhan Ergül, köy yollarından kaçma ihtimaline karşı da Haymana yolu başta olmak üzere Ankara'ya giden tüm yolları kapattırdı. Kahraman polis, Polatlı 58. Topçu Tugay Komutanlığı'na bağlı füze bataryaları ve askeri mühimmatın Ankara'ya götürülmesine vatandaşların da yardımıyla engel oldu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber