Arınç: Bazı sendikalar propaganda amaçlı kurulmuş

Kaynak : Zaman
Haber Giriş : 14 Aralık 2006 09:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

TBMM Başkanı Bülent Arınç, Türkiye'de bazı sendikaların "ideolojik amaçlı" hareket ettiğini söyledi.

Arınç, "Eylemlerine, açtıkları pankartlara, söyledikleri sözlere ve açtıkları davalara bakarak, bazı sendikaların eğitim hayatından, kültürümüzden, öğretmenlerin ve eğitim çalışanlarının özlük haklarından daha çok, propagandaya yönelik ve bu amaçla kurulmuş sendikalar olduğunu tespit etmek zor bir şey değil." dedi. Meclis Başkanı Arınç, Eğitimciler Birliği Sendikası (Eğitim-Bir-Sen) Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu ve yönetim kurulu üyelerini TBMM'de kabul ederek bir süre görüştü. Arınç, 100 bini aşkın üye sayısı ile ideolojik sendikacılık yapmayan Eğitim-Bir-Sen'i Türkiye için çok önemli bulduğunu bildirdi. Meclis Başkanı, Eğitim Bir-Sen ve emsali başka sendikaların bu alanda yapacakları olumlu çalışmaları parlamento olarak her zaman destekleyeceklerini söyledi.

Ahmet Gündoğdu da sendikacılığı, demokratikleşme ve eğitimin sorunlarının çözümü olarak algıladıklarını vurgularken, son günlerde Türkiye'nin kalkınma hamlelerine ters, "birlik" adı altında sivil toplum örgütlerinin, milletin değerleriyle ilgili Meclis'in iradesine ipotek koyma anlamına gelecek çıkışlarda bulunduğuna dikkat çekti. Bundan ciddi rahatsızlık duyduklarını ifade eden Gündoğdu, bu kesime Atatürk'ün "Hakimiyet kayıtsız şartsız milletindir" sözlerini hatırlattı. Eğitim-Bir-Sen Genel Başkanı, milletin hakimiyetine kayıt, şart düşmek isteyen herkese karşı, demokratikleşme adına, demokrasinin yerele yaygınlaşması çabası içinde olduklarını kaydetti.

Bu konuda Arınç'ın yaklaşımını takdirle karşıladıklarını belirten Gündoğdu, "Sizin başkanlığınızla Meclis'imizin saygınlığının arttığına inanıyoruz. Milletin değerleriyle örtüşen çıkış ve açıklamalarınızdan dolayı 103 bin üyesi bulunan sendikamız adına sizleri tebrik ediyoruz.'' diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber