'Milletimizin asil durusu demokrasi yolunda ilerleyişin delili'

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Milletimizin ihanet girisimleri karsısındaki asil ve kararlı durusu, ulkemizin demokrasi, ozgurluk ve kalkınma yolunda ilerleyeceginin en acık delilidir." dedi.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 24 Temmuz 2016 11:21, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
'Milletimizin asil durusu demokrasi yolunda ilerleyişin delili'

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Milletimizin, farklı mihraklardan gelen ihanet girisimleri karsısındaki asil ve kararlı durusu, onumuzdeki surecte ulkemizin demokrasi, ozgurluk ve kalkınma yolunda ilerleyeceginin en acık delilidir." değerlendirmesinde bulundu.

Cumhurbaşkanlığından yapılan açıklamaya göre, Erdoğan, Lozan Barıs Antlasması'nın imzalanmasının 93. yıl donumu dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Lozan Barış Antlaşması'nın Cumhuriyetin kurucu belgesi olduğunu belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Aziz milletimizin inanc, cesaret ve fedakarlıkla elde ettigi zafer, Lozan Antlasması ile diplomasi ve uluslararası hukuk alanına tasınarak tescil edilmistir. Bu anlasma, yeni kurulan devletimizin tapusu niteligindedir." ifadesini kullandı.

Basta milli irade ve demokrasi olmak uzere, Turkiye Cumhuriyeti'nin sahip oldugu temel ilkelerin degerinin bugunlerde cok daha iyi anlasıldığını vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, mesajında şunları kaydetti:

"Aziz milletimiz, kendi sectigi temsilcileri eliyle kullandıgı iradesine yoneltilen her turlu darbe tesebbusune karsı, kurtulus mucadelesi ruhuyla, birlik, beraberlik ve dayanısma icinde cevap verecegini, yasanan son hadiselerle bir kez daha gostermistir. Milletimizin, farklı mihraklardan gelen ihanet girisimleri karsısındaki asil ve kararlı durusu, onumuzdeki surecte ulkemizin demokrasi, ozgurluk ve kalkınma yolunda ilerleyeceginin en acık delilidir."

Cumhurbaşkanı Erdoğan, mesajında şu ifadelere yer verdi:

"Aradan gecen 93 yılda Avrupa'nın en buyuk 6'ıncı. dunyanın en buyuk 17'nci ekonomisi haline gelen Turkiye Cumhuriyeti'ni, 2023 hedeflerini gerceklestirmekten, 2053 ve 2071 vizyonu dogrultusunda ilerlemekten hicbir guc ve odak alıkoyamayacaktır. Bu dusuncelerle, Lozan Barıs Antlasması'nın 93. yıl donumunde, Cumhuriyetimizin banisi Gazi Mustafa Kemal basta olmak uzere, anlasmanın mimarı olan tum devlet adamlarımızı rahmetle anıyorum."

Sarp Özer

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber