Darbecilere ait cep telefonu ve hücum yelekleri bulundu

DARBE girişimi sırasında Cumhurbaşkanı Recep Erdoğan'ın kaldığı Marmaris'teki otele saldıran özel timin firari üyelerinin yakalanması için operasyonlar devam ederken, firari askerlere ait 6 cep telefonu ile hücum yelekleri bulundu.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 24 Temmuz 2016 12:57, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Darbecilere ait cep telefonu ve hücum yelekleri bulundu

Saldırının düzenlendiği otele yaklaşık 7 kilometre uzaklıktaki İçmeler Bölgesi'nin dağlık alanlarında mühimmat bulunması üzerine bir komando taburu bölgeye sevk edildi. Komandolar, helikopterle bölgenin farklı noktalarında indirildi. Askerlerin sürdürdüğü bu araştırmalar sırasında, mühimmatların bulunduğu alana yakın bir yerde darbeci askerlere ait 6 cep telefonu ile hücum yelekleri bulundu. Telefonlar incelemeye alındı.

SAKAL BIRAKTIKLARI İHTİMALİ

Bu arada darbe günü yaşanan saldırıdan sonra firar eden askerlerin, sakal bırakıp görünümlerini değiştirmeye çalışacakları, ileri sürüldü. Görünümlerini değiştiren askerlerin, tanınmayacaklarını düşünüp tatilci gibi davranarak kaçma ihtimaline karşı tüm ekipler uyarıldı.

Pazar günü yoğun bir şekilde günübirlik tatilcilerin geldiği Marmaris'te bugün özellikle polisler denetimlerini daha da arttırdı. İlce girişlerinde önemli bölümlerde arama noktaları oluşturuldu. İnsanların yoğun bulunduğu bölgelere hem asker hem de polis, sivil görevli gönderdi.

YÜZEREK KAÇMAYA KARŞI DA ÖNLEM

Bu çalışmaların yanısıra iyi yüzme bilen askerlerin, gerek yüzerek, gerekse de deniz araçlarıyla Yunanistan'ın Simi Adası'na geçme olasılıkları bulunduğu, bu nedenle kıyı şeridinde askerin önlemlerini hiç bırakmadığı kaydedildi. Aksaz deniz Üssünden hareket eden Deniz Kuvvetleri Komutanlığı savaş gemileri ile Sahil Güvenlik Komutanlığı'na bağlı botlar kıyı açık denizde devriyelerini arttırdı.

Taylan YILDIRIM

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber