DÜ'de personelin idari ve akademik birimlere girişi yasaklandı

Dicle Üniversitesinde (DÜ) idari ve akademik birimlere girişi yasaklandı.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 24 Temmuz 2016 13:33, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00
DÜ'de personelin idari ve akademik birimlere girişi yasaklandı

Rektörlükten yapılan açıklamada, rektör yardımcıları Prof. Dr. Sabri Eyigün, Prof. Dr. Aslan Bilici, Prof. Dr. Mustafa Arıcı ile genel sekreter Mustafa Tuna, genel sekreter yardımcıları Hasan Yavuz ile Haluk İzol'un görevden alındığı belirtildi.

Eyigün, Bilici ve Tuna'nın ayrıca açığa alındığı, idari ve akademik birimlere girişlerin yasaklandığı belirtilen açıklamada, şöyle denildi:

"Sürecin sağlıklı yürütülebilmesi amacıyla 26 Temmuz 2016 Pazartesi mesai başlangıcına kadar idari ve akademik personelin, rektörlük izni olmaksızın idari ve akademik birimlere girişi yasaklanmış olup, bu kapsamda belge ve bilgi güvenliği açısından ilgili şahısların ofis ve makamları yetkililer huzurunda tutanakla kilitleri değiştirilmek suretiyle koruma altına alınmıştır."

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında çoğunluğu öğretim üyesi 56 kişi daha açığa alınmıştı.

YÖK tarafından "yürütülen bazı soruşturmaların selameti açısından" görevden uzaklaştırılan, ardından da FETÖ'nün darbe girişimine yönelik soruşturma kapsamında gözaltına alınan Prof. Dr. Ayşegül Jale Saraç, tutuklanmıştı.

Kaan Bozdoğan

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber