Şehit polis memuru Kılıç için Elazığ'da tören düzenlendi

Terör örgütü PKK üyelerince düzenlenen saldırıda şehit düşen polis memuru Kağan Kılıç için Elazığ'da tören düzenlendi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 24 Temmuz 2016 16:25, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Şehit polis memuru Kılıç için Elazığ'da tören düzenlendi

Tunceli Valisi Osman Kaymak, "Hainlik ve tehdit nereden gelirse gelsin, milletimiz geçen hafta olduğu gibi vatan uğruna canını hiçe sayarak, gereken karşılığı verecektir." dedi.

Terör örgütü üyesi PKK'lı teröristlerce düzenlenen saldırıda şehit düşen polis memuru Kaan Kılıç (27) için Elazığ Havalimanı'nda tören düzenlendi.

Şehit Kılıç'ın, Türk bayrağına sarılı naaşı meslektaşlarının omuzlarında katafalka konuldu, ardından öz geçmişi okundu.

Törende şehidin babası Galip Kılıç, "Cumhurbaşkanına, Başbakana ve Meclis'e sesleniyorum, idamı getirilsin. Başka türlü kurtulmaz bu memleket. Bu hainleri assınlar." diye konuştu.

Şehid Kılıç'ın annesi Rabiye Kılıç ve kız kardeşleri de törende ayakta durmakta güçlük çekti.

Bu arada şehit Kılıç'ın bugün doğum günü olduğu öğrenildi.

Saygı duruşunun ardından bir konuşma yapan Tunceli Valisi Osman Kaymak, Kılıç'ın aziz vatanı uğruna şehit düştüğünü belirterek, terör örgütlerine şöyle seslendi:

"Milletimizin birlik ve beraberliğine, ülkemizin bölünmez bütünlüğüne göz diken ve hain emeller peşin koşturan vatan hainleri bilsinler ki bizler var olduğumuz müddetçe sinsi plan ve emellerine asla ulaşamayacaklardır. Hainlik ve tehdit nereden gelirse gelsin necip milletimiz geçen hafta olduğu gibi vatan uğruna canını hiçe sayarak gereken karşılığı verecektir."

Şehidin cenazesi buradaki törenin ardından, memleketi İzmir'e götürülmek üzere uçağa alındı.

Törene, Elazığ Valisi Murat Zorluoğlu, 8. Kolordu Komutanı Korgeneral Yılmaz Uyar, AK Parti Elazığ milletvekilleri Tahir Öztürk ve Ejder Açıkkapı, Elazığ Emniyet Müdürü Nihat İşlek, Tunceli Emniyet Müdürü Fahrettin Şen ile çok sayıda kişi de katıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber