Eker, Hakan Fidan'la olan görüşmeyi anlattı

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehdi Eker: Sesi de kötüydü. 'Çok sıkıntı var' dedi kapattı telefonu

Kaynak : Habertürk
Haber Giriş : 24 Temmuz 2016 17:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Eker, Hakan Fidan'la olan görüşmeyi anlattı

Çimen ÇETİN

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehdi Eker, HABERTÜRK TV'de 15 Temmuz akşamı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "ulaşamadım" dediği, MİT Müsteşarı Hakan Fidan ile yaptığı görüşmeyi anlattı. Eker, "MİT Müsteşarı ile saat 22.30'da görüştüm, 'Bizi zorluyorlar' dedi" ifadelerini kullandı.

AK Partili Mehdi Eker HABERTÜRK TV'de soruları yanıtladı.

Darbe girişimi haberini evinde alan Eker, 15 Temmuz'daki darbe girişimini şöyle anlattı:

"Dikmendeydim uçak seslerini duydum. Anormal bir şey olduğunu hissettim. Efkan Bey'i aradım ulaşamadım, Bekir Bey ile görüştüm o da bilmiyordu. Sonra Hakan Bey'e ulaştım. Bir sıkıntı olduğunu, nasıl bir sıkıntı olduğunu sordum. 'Bizi zorluyorlar' dedi. Hakan'la benim görüşmem 10:30 sıralarında görüştüm."

Eker sözlerini şöyle sürdürdü:

"Tam darbe olarak tarif etmedi. 'Kimler' dedim, 'Nedir' diyince bana, hava ve jandarma içindeki paralelcilerin harekete geçtiği söyledi. Sesi de kötüydü. 'Çok sıkıntı var' dedi kapattı telefonu. Belli ki var sonuçta bu, öncesinde anlaşılamamışsa üç kişinin karar verip yaptığı bir iş değil. Günler öncesinde hazırlıkları yapılmış."

Darbe girişimi haberini aldıktan sonra ilk Çankaya Köşkü'ne giden Mehdi Eker, ardından darbecilerin bombalarının hedefi olan Meclis'e gitti. Eker, "Ayrancı tarafından geldik, bize de atış yaptılar. Sabah 06:00 gibi bir hamle daha yapıp helikopterle indirme yapmak istediler. Orda da yine Meclis'in korumaları onlara silahla ateş ettiler, çatışma çıkacak gözleri yemedi, inemeden gittiler. Gece boyunca tanklarla girmeye kalktılar, giremediler" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber