DEÜ, açığa alınacak personel için komisyon kurdu

İZMİR'de Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ), YÖK'ün talimatının ardından FETÖ ile bağlantılı olanları açığa almak için harekete geçti. DEÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Füzün, "Yaşın yanında kurunun da yanmaması için gelen bilgi ve belgeleri değerlendirmek üzere üç kişilik komisyon kurduk" dedi.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 24 Temmuz 2016 18:00, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00
DEÜ, açığa alınacak personel için komisyon kurdu

Dokuz Eylül Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Füzün, DHA'ya yaptığı açıklamada FETÖ ile bağlantısı olabilecek çalışanlar hakkında gelen bilgi ve belgeleri incelemek için üç kişilik komisyon kurduklarını söyledi. Prof. Dr. Füzün, şöyle konuştu:

"18 Temmuz akşamı YÖK'ten telefon mesajı ve email geldi. 19 Temmuz'da da aynı içerik faksla gönderildi. YÖK, içerikte dedi ki, 'FETÖ bağlantılı kişiler varsa bunların tespit edin ve gerekli işlemi yapın ve en geç 5 Ağustos 2016 tarihine kadar YÖK'e bilgi verin.' Biz ne yaptık? Bütün akademik ve idari personele yaklaşık 8 bin kişiye ıslak imza karşılığı duyuru metni dağıttık. Ayrıca email adreslerine gönderdik. 25 Temmuz Pazartesi günü mesai bitimine kadar kimin elinde FETÖ bağlantısı olduğunu düşündüğü kişiler hakkında bilgi ve belge varsa bunu açık bir şekilde ifade etmesini, imza atmasını ancak kapalı zarf içinde gizi olarak bildirsin dedik. Bu bilgilendirmeleri değerlendirmek üzere üniversitede üç kişilik komisyon oluşturduk. 20 Temmuz Çarşamba günü bu komisyonu kurdum. Aynı gün, saat 15.30'da önce üniversitenin üst düzey bürokratları ile toplantı yaptım. Onlara durumun önemine vurgulayıp, titizlikle bu bilgileri komisyona ulaştırmalarını istedim. Saat 16.00'da da yüksekokulların müdürleriyle toplantı yaptım. Aynı özeni göstermelerini istedim. Yaş ve kurunun ayrılması, adaletli davranılması ve hata yapılmaması için çalışıyoruz. Pazartesi akşamı üç kişilik komisyon gelen bilgileri değerlendirecek. Pazartesi gecesi değerlendirme yaptıktan sonra işlem yapacağız. Bu kişiler hakkında soruşturma açacağız ve açığa alacağız. Bunu da YÖK'e bildireceğiz. Dokuz Eylül Üniversitesi olarak geç kalmıyoruz aksine ciddi bir biçimde konunun üzerindeyiz. Yaşla kurunun ayrılması için uğraşıyoruz. Duyuma göre değil elimize ulaşan yazılı bildirilere göre hareket ediyoruz. Gevşek davranmıyoruz durumun önemin farkındayız."

YURTDIŞINDAKİ AKADEMİSYENLER

Dokuz Eylül Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Füzün, darbe girişiminden önce yurtdışına çıkan akademisyenlerin durumlarını incelemek için de komisyon kurduklarını söyledi. Rektör Prof. Dr. Füzün, "Bu komisyon şunu inceliyor. Bu akademisyenlerin orada bulunmaları için bir aciliyet ve gereklilik söz konusu mu? Gerek yoksa geri çağrılmaları istendi. O komisyon çalışmalarına başladı. Pazartesi günü de komisyon 'gereklidir ya da gereksizdir' diye bir değerlendirme yapacak" dedi.

Elif DEMİRCİ

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber