Hakan Fidan 'Hemen yerini değiştir' dedi

Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, haberi almasının ardından MİT Müsteşarı Hakan Fidan'a ulaştığını belirten Avcı, "Ne yapmamı tavsiye ettiğini sordum bana 'Hemen yerini değiştir' dedi" ifadelerini kullandı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 24 Temmuz 2016 20:51, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Hakan Fidan 'Hemen yerini değiştir' dedi

Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, 15 Temmuz darbe girişimini bir gazeteci arkadaşından öğrendiğini açıkladı. Haberi almasının ardından MİT Müsteşarı Hakan Fidan'a ulaştığını belirten Avcı, "Ne yapmamı tavsiye ettiğini sordum bana 'Hemen yerini değiştir' dedi" ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, darbe girişimini ilk eniştesinden öğrendiğini belirtmiş, Başbakan Binali Yıldırım ise ilk haberi eşinden dostundan aldığını ifade etmişti.

NTV yayınına katılan Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı'nın açıklamalarından öne çıkan bölümler şöyle:

"Sakarya'dan İstanbul'a hareket ettik. Bir gazeteci arkadaşım köprüde olup bitenlerle ilgili haber almak için sordu. Ben de öyle öğrendim. Daha sonra Hakan Fidan'ı aradım böyle bir hareketlilik var diye. Ne yapmamı tavsiye ettiğini sordum bana 'Hemen yerini değiştir' dedi. İstanbul'da sokaklarda dolaştık.

"Son zamanlarda çok ihbar geliyordu, bunu Genelkurmay ve MİT'e karşı olarak algıladılar"

"Son zamanlarda çok fazla ihbarlar geliyordu. Anladığım kadarıyla MİT'in ilk değerlendirmesi bu olayın MİT yerleşkesine ve Genelkurmay Merkezi'ne bir harekat olarak algıladılar. Bunu bir bilgi olarak söylemiyorum.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber