2011 sonrası terfiler şaibeli

Genelkurmay Başkanlığı'nda son 3 dönem personel başkanlığı yapan isimler darbe girişimi sonrası tutuklandı. Bu nedenle 2011 yılı sonrası özellikle Hava ve Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'ndaki tüm terfiler şaibeli olarak görülüyor. Bu süreçte terfi gören general ve amiraller ile kurmay albaylar tek tek inceleniyor.

Kaynak : Yeni Şafak
Haber Giriş : 25 Temmuz 2016 07:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
2011 sonrası terfiler şaibeli

FETÖ darbe girişiminin ardından gözler Yüksek Askeri Şura'ya çevrilirken, çalışmalar hızla devam ediyor. TSK'daki cemaat yapılanmasının özellikle son yıllarda etkili terfi ve atamalara imza attığı belirtiliyor. 2011 yılından sonraki tüm terfilere şüpheyle yaklaşılıyor. Özellikle Hava ve Deniz Kuvvetleri'ndeki tüm terfiler şaibeli. Genelkurmay Personel Başkanlığı'nda son 3 dönemin personel başkanları ise darbe girişiminden tutuklu bulunuyor.

ATAMALAR İNCELENECEK

Yüksek Askeri Şura, 28 Temmuz'da Çankaya Köşkü'nde toplanacak. Başbakan Yüksek Askeri Şura'da terfi ve atamalarda öncelik

FETÖ yapılanmasını general ve amiral kadrosundan ayıklamak olacak. Bu doğrultuda 2011 yılından sonraki tüm terfilere şüpheyle yaklaşılıyor. TSK'daki paralel yapının özellikle son 5 yılda terfi ve atamalarda etkili olduğu belirtiliyor. Bu süreçte terfi gören general ve amiraller ile kurmay albaylar tek tek inceleniyor. Paralel yapının özellikle Hava ve Deniz Kuvvetleri kadrolarını 2011'den bu yana şekillendirdiği belirtiliyor. Hava Kuvvetleri Komutanı Org. Abidin Ünal'ın personeline yaptığı "Bunların temizlenmesi için son nefesime kadar mücadele edeceğim" açıklaması sonrası 67 generalin 43'ünü görevden alması da bu kuvvetteki paralel yapının etkinliğini ortaya koyuyor.

KOMUTADA DEĞİŞİKLİK YOK MESAJI

Darbe girişiminin yapıldığı 15 Temmuz gecesi yaşanan zafiyetlere karşın Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Dereyi geçerken at değiştirilmez" sözleriyle komuta kademesinde değişiklik olmayacağı mesajı verdi. Olağanüstü şartlarda gerçekleşecek olan YAŞ'ta teamülleri değiştiren gelişmeler ışığında Birinci Ordu Komutanı Orgeneral Ümit Dündar'ın yıldızı parlamış görünüyor. Dündar'ı geleceğin genelkurmay başkanlığına taşıyacak görevlendirmelerin şaşırtıcı olmayacağı belirtiliyor.

Kiymet Sezer

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber