Darbeciye inat alışverişe devam

Tüketici, Türkiye'nin yaşadığı hain kalkışmaya teslim olmadı. Perakendeciler mağazaları darbe girişiminin sabahında açtı. Tüketiciler hayatı normalleştirip alışverişe devam etti

Kaynak : Sabah
Haber Giriş : 25 Temmuz 2016 08:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Darbeciye inat alışverişe devam

Darbeyle seçilmiş hükümeti yıkmak isteyen FETÖ'nün amaçlarından birisi de ekonomiyi durdurmaktı. Ama beklendiği gibi olmadı, ekonomi yönetiminin çabalarıyla darbe teşebbüsünün etkileri sınırlı atlatıldı. Ekonominin dinamosu olan perakendede de patron-işçi dayanışmasıyla tüketiciye moral verildi. Darbe girişiminin sabahında AVM'lerdeki mağazalar açılıp hayat normalleştirildi. Bazı AVM'ler ise hain kalkışmanın sabahında, kapılarını öğlene doğru açtı. Birkaç marka dışında AVM içinde mağaza açmayan marka yok gibiydi. Alışveriş Merkezleri ve Yatırımcıları Derneği Başkanı Hulusi Belgü, darbe girişiminin ertesi sabahında ziyaretçi sayısındaki kaybın yüzde 60 olduğunu, bir sonraki gün ise bunun yüzde 15'e gerilediğini söyledi. İstinye Park'ın Genel Müdürü Uğur Berk de, normalleşmenin başladığını açıklayarak, "Tüketici psikolojisi hızla düzeliyor" dedi. Sektördeki kaybın bugüne kadar ortalama yüzde 10'a gerilediği belirtildi.

MAĞAZALARA KOŞTULAR

Perakendenin patronları darbe girişiminin sabahında mağazaları ziyaret etti. Ziylan Grup'un sahibi Mehmet Ziylan, "Kalkışmanın sabahında mağazalarımızı açtık. İşimizin başına geçtik. Bölge müdürlerimizi mağazadaki personelin yanına gönderdik. Moral çok önemli" dedi.

PSİKOLOJİ HIZLA DÜZELİYOR

Birleşmiş Markalar Derneği Başkanı Sami Kariyo, perakende patronlarıyla mağaza ziyaretleri yaptıklarını açıkladı. Personele ve tüketiciye moral vermeyi hedeflediklerini belirten Kariyo, "Herşeye rağmen Türkiye güçlü bir ülke. Bu sıkıntının altından kalkacaktır" dedi. KDM Danışmanlık'ın sahibi Murat İzci de, tüketici psikolojisinin hızla toparlandığını söyledi. İzci, "Türk tüketicisi sürece çok çabuk adapte olacak. Kayıplar süratle azalıyor" diye konuştu.

ESNAF DA ELİNİ TAŞIN ALTINA KOYDU

FETÖ'nün darbe teşebbüsü, Türk tüketicisinin ekonomiye güvenini bozmadı. Bu teşebbüsle birlikte devletin Paralel Yapı'dan temizlendiğini ve her şeyin daha iyi olacağını düşünen vatandaş, çarşıyı pazarı doldurdu. Terörün zarar vermeye çalıştığı ekonomide çarkların durmaması için esnaf da elini taşın altına koydu. Sezon indiriminin yanı sıra alışverişi artırmak için yüzde 10-20 arasında ekstra indirim yapıldı. Eminönü, Sultanhamam, Mahmutpaşa, Kapalıçarşı ve Fatih gibi bölgeleri kapsayan Tarihi Yarımada Girişimci İşadamları Derneği (TAYGİAD) Başkanı Yusuf Yetişgin, "Bölgedeki kalabalık inanılmaz. Pazartesi gününden beri çarşı dolup taşıyor. Vatandaş ve esnafın morali yüksek" dedi. Yetişgin, esnafın ekonomiyi canlı tutmak için elini taşın altına koyduğunu belirterek, "Herkes üzerine düşeni yapıyor" dedi. Darbenin püskürtülmesinin vatandaşta güven oluşturduğunu belirten Yetişgin, "Tüketiciler Türkiye'de artık terörün biteceğini söylüyor. Daha az şehit haberi geliyor. Herkes terörü Paralel Yapı'ya bağlıyor. Dolayısıyla hem esnafta hem de tüketicide ekonomiye güven artıyor" diye konuştu.

ÖZGE YAVUZ

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber