Askeri kamuflajlı yakalanan emniyet müdürü intihar etti

FETÖ'nün darbe girişimi sırasında Vatan Caddesi'nde bir tank içinde askeri kamuflajlı olarak yakalanan ve cezaevine gönderilen Mithat Aynacı'nın intihar ettiği öğrenildi.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 25 Temmuz 2016 09:53, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Vatan Caddesi'nde bir tank içinde askeri kamuflajlı olarak yakalanan ve cezaevine gönderilen Mithat Aynacı intihar etti.

ASKERİ ÜNİFORMAYLA YAKALANDI
İstanbul eski Güvenlik Şube Müdürü Mithat Aynacı, Vatan Caddesi'ne gelen bir tank içerisinde sivil polis ekipleri tarafından üzerinde asker üniformasıyla yakalanarak gözaltına alındı.

EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜNE HAKİM DİYE ORADAYDI
Mithat Aynacı'nın, İstanbul Emniyet Müdürlüğünü detaylı olarak bildiği iddiasıyla ele geçirmek isteyen askerler arasında bulunduğu öne sürüldü.

Yenişafak'ın iddiasına göre İstanbul eski Güvenlik Şube Müdürü Mithat Aynacı'nın intihar ettiği öğrenildi.

NE OLMUŞTU?
FETÖ/PDY'ci hainlerin tanklarla halkı ezdiği darbe gecesi İstanbul Emniyet Müdürlüğü binası yakınında zırhlı askeri araç içinde yakalanan eski İstanbul Güvenlik Şube Müdürü Mithat Aynacı'nın, araca binerken MOBESE'ye yansıyan görüntüleri ortaya çıkmıştı.

Görüntülerde, zırhlı aracın arka kapısının açıldığı ve Aynacı'nın araca bindiği görülüyor. Vatan Caddesi'nde durdurulan tank içinde yakalanan ve mahkemece tutuklanan Uzman Çavuş Özgür A. ifadesinde Aynacı'dan, "Emniyet binasına yaklaştığımızda araca bir emniyet müdürü bindi" diye bahsetmişti.

MESLEKTEN İHRAÇ EDİLMİŞTİ
İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nü ele geçirmek isteyen askerlere yardımcı olduğu öne sürülen Aynacı, Gezi olayları sırasında güvenlik şube müdürüydü. Aynacı, 1 Kasım 2014'te FETÖ/PDY mensubu olduğu öne sürülerek meslekten ihraç edilmiş, açtığı dava sonucunda mesleğe geri dönmüş ancak kendisine yeni görev verilmemişti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber