Fetullahçı 31 akademisyen gözaltına alındı

İstanbul merkezli 5 ilde düzenlenen operasyonda, İstanbul Üniversitesinde, Fetullahçı Terör Örgütü/ Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) adına faaliyette bulunduğu iddia edilen 31 akademisyen gözaltına alındı.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 25 Temmuz 2016 11:46, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Fetullahçı 31 akademisyen gözaltına alındı

İstanbul Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, FETÖ/PDY'ye yönelik çalışma kapsamında, İstanbul Üniversitesindeki 31 akademisyenin terör örgütü adına faaliyette bulunduğunu tespit etti.

Ekipler, İstanbul, Tekirdağ, Denizli, Kocaeli ve Kırklareli'nde gerçekleştirdiği operasyonda, aralarında profesörlerin de bulunduğu 31 akademisyeni gözaltına aldı.

Şüphelilerin adreslerinde ve İstanbul Üniversitesindeki odalarında yapılan aramalarda çok sayıda belge, örgütsel doküman, dijital materyaller ile "Fethullah Gülen tarafından okunduktan sonra örgüt mensuplarına gönderildiği ve örgüt üyelerinin birbirlerini tanıyarak konumlarını bilmelerini sağladığı" ileri sürülen 10 adet birer dolarlık banknot ele geçirildi.

Ele geçirilen dolarların içinde "S" serisindeki banknotların olduğu ve bunun örgüt içindeki üst düzey kişilere verildiği öne sürüldü.

Zanlıların emniyetteki işlemleri sürüyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber