Şehit polis memuru Kağan Kılıç, son yolculuğuna uğurlandı

Terör örgütü üyesi PKK'lı teröristlerce Tunceli'de düzenlenen saldırıda şehit düşen polis memuru Kağan Kılıç (27) İzmir'de düzenlenen cenaze töreninin ardından son yolculuğuna uğurlandı.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 25 Temmuz 2016 16:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Şehit polis memuru Kağan Kılıç, son yolculuğuna uğurlandı

Şehit Kılıç'ın Türk bayrağına sarılı naaşı meslektaşlarının omuzlarında Bostanlı Beşikçioğlu Camisi bahçesindeki musalla taşına konuldu.

Öğle namazına müteakip kılınan cenaze namazına baba Galip Kılıç, anne Rabiye Kılıç, kardeşleri, sözlüsü Derya Düzey, İzmir Valisi Erol Ayyıldız, Ege Ordu Komutanı Abdullah Recep, İzmir Emniyet Müdürü Celal Uzunkaya, İzmir Büyükşehir Blediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, ilçe belediye başkanları, emniyet müdürleri, askeri erkan, AK Parti, CHP ve MHP İzmir miletvekilleri ve vatandaşlar katıldı.

Şehidin yakınları ayakta durmakta güçlük çekerken, fenalık geçiren anne Rabiye Kılıç'a sağlık ekipleri müdahale etti.

Baba Galip Kılıç, cenaze namazı öncesi gazetecilere, "İdam gelene kadar vatan sağ olsun demiyorum. İdam gelince diyeceğim." dedi.

Ne kadar vatan haini varsa hepsinin asılmasını istediğini dile getiren baba Kılıç, "Buradan Cumhurbaşkanı'na, Başbakan'a, Kılıçdaroğlu'na, Bahçeli'ye sesleniyorum. Gücünüz yetmiyorsa halka gelin. Halk ne yapacağını çok iyi bilir. Avrupa ülkelerinden korkuyorsanız halka gelin. Ben milliyetçiyim, vatanseverim, vatan için ölürüm. Ama şu an vatan sağ olsun demiyorum. Oğlum gitti, oğlumun kanı yerde kalsın istemiyorum." diye konuştu.

Kılıç, oğlunun doğum gününde şehit dütüğünü hatırlatarak, "1989'da temmuzun 23'ünde dokuz doğurmuştum. 2016'da yine ayın 23'ünde oğluma ulaşamadım. Saat 01.30'da haberini adlık. Oğlum doğarken de dokuz doğurttu ölürken de." dedi.

Oğlunun çevik kuvvette çalışırken çıkarılarak Tunceli'ye gönderildiğini belirten baba Kılıç, "Tunceli'dekilere sesleniyorum. Oğlum karşınızda eğilmedi. Eğilmedi diye çevikten çıkardınız. Ben oğluma 'Dik dur eğilme, ailen seninle' dedim. Dik durduğu için çevikten atıldı ve bu görevinde şehit oldu." şeklinde konuştu.

Baba Kılıç, Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ'ın oğlunun ismini bir parka vereceği için teşekkür ettiğini söyledi.

Şehidin cenaze namazı kılındıktan sonra Beşikçiolu Cami İmamı Adem Uran vatanın, milletin ve devletin gününe ve yüceliğine vurgu yaparak, "Düşmanlarımıza, teröristlere, paralel yapıya bunu anlamalarını nasip eyle ya Rabbi. Darbe girişiminde bulunanları, bu vatan, millete ihanet edenlerı kahreyle ya Rabbi.'' diye dua etti.

Daha sonra şehidin cenazesi tekbirlerle cenaze aracına götürüldü. Bu sırada şehidin sözlüsü Derya Düzey, şehidin tabutunu öptü.

Şahit Kaan Kılıç'ın cenazesi Işıkkent Polis Şehitliği'ne defnedildi.

Öte yandan, şehit polisin ilk görev yeri İzmir'de 4 yıl İzmir'de görev yaptıktan sonra geçen yıl şark görevi için Tunceli'ye gideceği sırada, ailesinin Tunceli'ye gitme dediğini, şehit Kaan Kılıç'ın ise ailesine "Gidersem şehit dönerim" karşılığını verdiği belirtildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber