FETÖ'cüler, Valiyi 15 Temmuz akşamı çaya davet etmişler

FETÖ mensubu komutanın gözaltına almak için alay komutanlığına "Çay içelim" bahanesiyle çağırdığı Vali Alpman ve Emniyet Müdürü Babal, vatandaşların çay davetini kabul etti

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 26 Temmuz 2016 01:11, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
FETÖ'cüler, Valiyi 15 Temmuz akşamı çaya davet etmişler

FETÖ'nün darbe girişimi sırasında alay komutanlığına "çay içme" bahanesiyle çağrılarak gözaltına alınmaları planlanan Iğdır Valisi Ahmet Turgay Alpman ve İl Emniyet Müdürü Yüksel Babal, Söğütlü Mahallesi'nde vatandaşlarla çay içti.

FETÖ'nün darbe girişiminin başarılı olması halinde sıkıyönetim komutanlığı görevini üstleneceği ortaya çıkan Iğdır Garnizon ve 5. Hudut Alay Komutanı Piyade Kurmay Albay Ekrem Küçükberber'in gözaltına almak için "çay içme" bahanesiyle alaya çağırdığı ancak gelişmelerden haberdar olarak bu teklifi geri çeviren Iğdır Valisi Alpman ve Emniyet Müdürü Babal, "demokrasi nöbeti"ni 10 gündür aralıksız sürdüren vatandaşlardan gelen çay davetini kabul etti.

Alpman, Balbal ve İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Kahraman Dikmen, Söğütlü Mahallesi'nde muhtarlar ve vatandaşlarla kahvehanede çay içip sohbet etti.

Vali Alpman, gazetecilere yaptığı açıklamada, Iğdır'da mahalle muhtarlarının o gece darbe girişiminin önlenmesinde önemli rol oynadıklarını belirterek şunları söyledi:

"Muhtarlarımız, 15 Temmuz'da demokrasiye yöneltilen darbe girişimi sırasında, bütün halkımıza çağrı yaptılar. Onların aracılığıyla biz insanlarımızı meydanlara topladık. Bu sayede ilimizde herhangi bir olumsuzluğa meydan vermeden asayişi sağladık. Darbeciler başarısızlığa uğradı. Halkın gücünün, birlik ve beraberliğin sağlanmasında muhtarlarımızın çok önemli rolü olmuştur. Tüm muhtarlarımıza teşekkür ediyorum. Bu birlik ve beraberliğin demokrasi nöbetlerinde de sürmesini diliyorum."

- "Bizi çaya davet edenler nerede?"

İl Emniyet Müdürü Yüksel Babal da 15 Temmuz'da ilde devletin temsilcilerini kolayca bertaraf etmek için kendilerine yapılan çay davetini hatırlatarak "15 Temmuz'da başka bir yerde çay içmeye davet edilmiştik. Vatandaşın gücünü, milletin gücünü görsünler. Şu an biz çayı Söğütlü Mahallesi'nin kahvehanelerinde içiyoruz, çaya davet edenler nerede bilmiyoruz." dedi.

Emek Mahallesi Muhtarı Cihangir Alabalık ise halkın o gece tek yumruk olarak darbecilerin karşısına çıktığını ifade etti.

Halkın bu birlikteliğini koruduğunu ve meydanlarda demokrasi nöbetini sürdürdüğünü dile getiren Alabalık, "Allah birlik ve beraberliğimizi bozmasın. Evelallah bu halkın gücü her zaman ve her yerde vardır." dedi.

Yakup Baydar adlı vatandaş da Türkiye'nin sergilediği tutumun dünyaya ders olması gerektiğini söyledi.

Alpman, Babal ve Dikmen, Söğütlü Mahallesi'ndeki sohbetin ardından vatandaşlarla Valilik önünde devam eden "demokrasi nöbeti"ne katıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber