Hakimin darbe sevinci

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimi soruşturması kapsamında Çorum'da tutuklanan hakim Akar Karasu'nun 15 Temmuz'da daha önce Adli Yargı Komisyonu Başkanı olarak görev yaptığı İzmir Adliyesi'ne giderek hakim ve savcılara "Yakında çok güzel şeyler olacak" dediği belirlendi.

Kaynak : Star Gazetesi
Haber Giriş : 26 Temmuz 2016 08:55, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Hakimin darbe sevinci

İzmir Adliyesi'nin 15 Temmuz gününe ait güvenlik kameralarına yansıyan görüntülerde, binaya siyah bir çantayla giren hakim Karasu'nun gün boyunca ağır ceza mahkemelerinin bulunduğu C bloktaki katları dolaştığı ve yetkilileri tek tek ziyaret ettiği görülüyor.

ADLİYE İMAMI

Karasu'nun darbe girişiminin başarılı olması halinde FETÖ'nün İzmir Adliyesi imamı yapılmasının planlandığı öğrenildi.

İşte hainlerin parmak izi

Sivil vatandaşları ve milli iradeyi hedef alan 15 Temmuz darbe girişiminin ardından tutuklananların itirafları ve ortaya çıkan deliller, darbe girişiminin FETÖ tarafından yapıldığını kesin bir şekilde ortaya koyuyor.

Darbe girişiminin FETÖ ile bağlantılı olduğunu gösteren delillerden en çarpıcı olanı, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Akar'a, rehin alındığı sırada darbeci askerlerden Tuğgeneral Hakan Evrim'in, "Sizi kanaat önderimiz Fetullah Gülen ile görüştürelim" teklifi oldu.

Daha önce FETÖ mensubu olduğu gerekçesiyle açığa alınan eski İstanbul Güvenlik Şube Müdürü Mithat Aynacı, darbeye kalkışanların kullandığı bir tank içerisinde üniformasıyla yakalandı.

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Akar'ın emir subayı Yarbay Levent Türkkan, savcılık soruşturmasında, Genelkurmay'da emir subaylığı görevine getirildikten sonra cemaat adına verilen görevleri yerine getirmeye başladığını itiraf etti.

Muammer Başkan

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber