Rus turist için termal atılım

Rusya ile ilişkilerin düzelmesini fırsat bilen şirketler turist çekmek için alternatifler aramaya başladı. Rezervasyonlarda %60 yükselme olacağını kaydeden Talasso ve Kür Merkezleri Derneği Üyesi Fuat Ünsal, "Yoğun bir telefon trafiğine maruz kaldık. Herkes çok sevinçli, yerlerini ayırtıyor. Rus turist patlaması olacak" dedi.

Kaynak : Yeni Şafak
Haber Giriş : 26 Temmuz 2016 08:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Rus turist için termal atılım

Türkiye ile Rusya arasında ilişkileri normalleştirmeye dönük atılan adımların ardından kaplıcaların rezervasyonlarında yüzde 60'a varan artış beklendiğini anlatan Talasso ve Kür Merkezleri Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Fuat Ünsal, Türkiye ve Rusya arasındaki ilişkilerin düzelmesinin kaplıca turizmini olumlu yönde etkilediğini belirtti. Özellikle Rusya'da çok sayıda sedef hastası bulunduğuna değinen Ünsal, "Yoğun bir telefon trafiğine maruz kaldık. Önümüzdeki dönemde kaplıcalarımıza çok sayıda Rus geleceğini düşünüyorum" dedi. Ünsal, Türkiye'deki diğer kaplıca işletmecileriyle de sürekli görüştüğünü ve ilişkilerin normalleşmesinin onlara da yansıdığına işaret ederek, "Herkes çok sevinçli, yerlerini ayırtıyor. Dünyada sedef hastalığının en çok olduğu yer Rusya diyebilirim. Ruslarla barışık olmamız, bizi çok sevindirdi çünkü bir turist patlaması olacak. Çok güzel bir sezon geçireceğimizi düşünüyorum" diye konuştu.

KAPLICA TURİZMİ CANLANACAK

Kaplıca turizmi rezervasyonlarında yüzde 50-60 civarında yükselme olacağını belirten Ünsal, "Ruslardan çok fazla bir talep var, zaten Türkiye'yi çok seviyorlar. Çok şanslı bir dönem. Kurban Bayramı'ndan sonra kaplıca turizmini canlandıracak şey Rusların gelmesi olacak" ifadelerini kullandı. Türkiye'de 3 bine yakın sıcak su kaynağı bulunduğunu, irili ufaklı 300'e yakın kaplıca olduğunu anlatan Fuat Ünsal, bunların bir kısmının ruhsatlı, bir kısmının ise ruhsatsız olduğunu belirtti.

Herkes özgürce Türkiye'ye gelsin

Bir Türk ile evli olması dolayısıyla yaklaşık 5 yıldır İzmir'de yaşayan Rus Asiya Musanipova ise Türkiye ve Rusya arasındaki ilişkilerin normalleşmesine sevindiğini söyledi. "Herkes arkadaş olsun, barış olsun" diyen Musanipova, Türklerin çok iyi insanlar olduğunu, herkesin güvenli bir ülke olan Türkiye'ye özgürce gelebileceğini dile getirdi. Sedef hastalığı nedeniyle üç yıl önce geldiği Kangal Balıklı Kaplıca'nın çok güzel bir yer olduğunu anlatan Musanipova, "Ruslar Türkiye'yi seviyorlar, geliyorlar ve gelecekler. Çünkü Türkiye bir tatil cenneti. Her yere gidiyorum ve zevk alıyorum. Herkes Türkiye'ye gelsin" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber