Mülakatlı alım, FETÖ'ye hizmet eder. Birlik ve beraberliği sağlamaz

Yaşadığımız sarsıcı darbe girişimi nedeniyle tüm personel alımlarının mülakatlı olması gerektiği belirtiliyor. Ancak bu doğru bir yöntem değildir.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 27 Temmuz 2016 00:02, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Mülakatlı alım, FETÖ'ye hizmet eder. Birlik ve beraberliği sağlamaz

Yaşadığımız sarsıcı darbe girişimi nedeniyle tüm bürokratlar ağız birliği etmişcesine mülakatlı alım yapılmasını belirtmektedir.

Bu talebi gündeme getirenlerin iyiniyetli olmadığını ve bilerek de olmasa FETÖ'ye hizmet ettiklerini düşünüyoruz.

Mülakatlı alımı öneren bürokratlar, FETÖ'cülerin alınmaması için bunun yapılması gerektiğini ifade ediyorlarki, yalan söylüyorlar. Bu konudaki değerlendirmelerimiz şu şekildedir:

1- Mülakatlı alım sürecini yönetecek olan komisyon üyeleri de birer insan olup bu komisyon üyelerine siyaset, bürokrasi, işadamı, hemşehri veya akrabalar yoluyla ulaşıp etkilemek mümkündür. Bir komisyon üyesinin akrabalarından gelecek bir teklifi geri çevirmesi mümkün değildir.

2- MİT'in, Emniyet'in terör örgütü mensubu olarak bilmediği bir ismi, oluşturulan komisyon üyelerinin bilme imkanı olabilir mi? Bu tespit bile tek başına, mülakat isteyenlerin kötü niyetini göstermektedir. Eğer, mülakatlı alımı önerenler, mülakat sırasında istihbarattan destek alınacaklarını iddia ediyorlarsa, o zaman bu desteği neden adil bir personel alım sürecinin sonrasına bırakmadıklarını açıklamalıdır.

3- Mülakatlı alım bazı personel alım süreçlerinde gerekli olsa dahi, adil kurgulanmadığı için sadece torpilli personel alınmasında araç olarak kullanılmaktadır. Kamera sistemi kurulmamaktadır, soruların kurayla çekilişi dahi yapılmamaktadır.

4- Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde tüm liderler mutabakat görüntüsü verirken ve ülke atmosferi birlik veya beraberlik yönüne doğru giderken sadece iktidar mensuplarına yol verecek bir uygulamayı dayatmak ne derece doğrudur? Bugüne kadar mülakatlı alımlarda, Ak Parti veya FETÖ referansı olmayanlar neredeyse Devlete alınmadı. İslami duyarlılığa sahip insanların bu insafsızca yöntemi artık terk etmesi gerekmektedir. Liyakatli kim ise iş ona verilmelidir.

Yapılması gereken şu olmalıdır: Alımlar adil ve liyakate uygun bir şekilde kurgulanmalı, bu süreçleri geçen personel güvenlik soruşturması yönünden bir manilik yoksa atanmalıdır. Yani atamalar liyakate uygun olmalı ama atama sürecinin tamamlanmasında Devletin istihbarat kurumlarının verdiği bilgiler esas alınmalıdır.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber