Aydın'da, AK Partili meclis üyeleri salonu terk etti

15 Temmuz'dan sonra hiçbir demokrasi nöbetine katılmayan Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Çerçioğlu, bir köprünün ismini "15 Temmuz demokrasi şehitleri" olarak değiştirince, Ak Partili Meclis üyeleri başkan bu samiyetsiz tavrını protesto için salonu terk etti

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 26 Temmuz 2016 18:29, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Aydın'da, AK Partili meclis üyeleri salonu terk etti

Aydın Büyükşehir Belediyesi Olağanüstü Meclis Toplantısında, yapımı devam eden ASTİM Köprülü Kavşağı'na "15 Temmuz demokrasi şehitleri" adı verildi.

Büyükşehir Belediyesi hizmet binasında gerçekleşen olağanüstü meclis toplantısında konuşan Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, 15 Temmuz'da Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimi karşısında Türk milletinin tek vücut olduğunu söyledi.

Çerçioğlu, daha sonra Büyükşehir Belediyesi tarafından Aydın-Denizli karayolunda yapımı devam eden ASTİM Köprülü Kavşağı'na "15 Temmuz Demokrasi Şehitleri" adının verilmesi önerisini meclise sundu.

AK Partili meclis üyelerinin "ret" oyu verdiği öneri oy çokluğuyla kabul edildi.

Öneri için AK Parti grubu adına söz alan Grup Başkanvekili Taceddin Özden, 15 Temmuz'dan sonra toplumun her kesiminin sokaklarda demokrasi nöbeti tuttuğunu fakat Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Çerçioğlu'nun alanlardaki vatandaşların yanına gidip destek olmadığını savundu.

Özden, "Darbe girişimine karşı büyükşehir meclisinin ortak tavır koyması güzel ve olumlu bir davranış ancak 11 gündür milletin tüm kesimleri darbeye karşı tek ses, tek nefes olmuşken sayın başkanı meydanlarda göremedik. ASTİM Köprülü Kavşağı'na isim verilmesini samimiyetten uzak bir siyasi sonuç elde etmeye yönelik tutum olarak görüyoruz." diyerek meclisi terk etti.

Eleştirilere cevap veren Çerçioğlu ise "Bu toplantıyı kimsenin siyasi bir arenaya dönüştürmesine müsaade etmem. Ben Cumhuriyet Halk Partisi'nde iki dönem milletvekilliği akabinde de belediye başkanlıklarını yürüten biriyim. 15 Temmuz'dan önce de cumhuriyeti ve demokrasiyi savundum." dedi.

Toplantıda, meclisteki partililerin FETÖ'nün darbe girişimine karşı birlikte hazırladığı ortak bildiri Çerçioğlu tarafından okundu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber