'FETÖ'cü yapılanma ülkede geniş bir alana çöreklendi'

MHP Grup Başkanvekili Akçay: - "FETÖ'cü yapılanma ülkede geniş bir alana çöreklenmiştir, bunun adı kuşatmadır. Devletimiz içten çökertilmek istenmiştir"

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 26 Temmuz 2016 18:42, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
'FETÖ'cü yapılanma ülkede geniş bir alana çöreklendi'

MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) yapılanmasının ülkede geniş bir alana çöreklendiğini belirterek, "Bunun adı kuşatmadır. Devletimiz içten çökertilmek istenmiştir. 15 Temmuz da bu hain amacın son hamlesi, işgal teşebbüsüdür. Bu teşebbüsün 1919 ve sonrasındaki emperyalist uşakların projelerinden bir farkı yoktur." dedi.

Akçay, TBMM Genel Kurulu'nda, FETÖ'nün darbe girişimiyle ilgili Araştırma Komisyonu kurulmasına ilişkin önerge üzerinde yaptığı konuşmada, 15 Temmuz akşamı, Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) içinden bir grubun, darbe yapmak ve yönetimi ele geçirmek amacıyla yaptığı kalkışma ile Türkiye'nin, olağanüstü ve gayrimeşru bir fiili durumla karşı karşıya bırakıldığını belirtti.

Devletin ülkesi ve milletiyle bölünmez bütünlüğünün hedef alındığını, TSK'ya sinsice ve yasa dışı yollarla sızan FETÖ'cü teröristlerin, Türk milletine bomba ve kurşun yağdırdığını anlatan Akçay, "Bu, terörist faaliyettir. Bu, Türk milletine, suyunu içip ekmeğini yedikleri ülkemize bir ihanettir. 15 Temmuz adlı hain darbe girişiminin hedef aldığı unsurlar dikkatle incelenirse bunun 'darbe' ötesi bir devlet yıkıcılığı olduğu görülür." diye konuştu.

Erkan Akçay, darbe girişiminin sadece Hükümeti, Cumhurbaşkanını, milletvekillerini değil, bir bütün olarak milli iradeyi, ülkenin bütün kurumlarını hedef aldığını kaydetti.

- "Türkiye'yi kabile devleti yapmak isteyenler..."

Bu girişimin herhangi bir görüşe, siyasi partiye veya politikaya karşı olmadığını, topyekun millet iradesine karşı olduğunu ifade eden Akçay, "Dolayısıyla bizler de millet iradesinin temsilcisi olarak, bu kalkışma girişimine karşı tek vücut ayaktayız. Türkiye'yi bir kabile devleti yapmak isteyenler hüsrana uğramıştır." diye konuştu.

Akçay, toplumun genel kesiminin ve kurumlarının darbeyi reddetmesinin önemli olduğunu, demokrasinin geleceği bakımından umut verici bir işaret fişeği olduğunu ifade ederek, "Fethullahçı terör örgütü devletimizi ve toplumsal yaşamımızı bir ur gibi sarmıştır. FETÖ'cü yapılanma medyadan sivil topluma, bürokrasiden eğitime, TSK'dan emniyete kadar geniş bir alana çöreklenmiştir. Bunun adı kuşatmadır. Devletimiz içten çökertilmek istenmiştir. 15 Temmuz da bu hain amacın son hamlesi, bir işgal teşebbüsüdür. Bu teşebbüsün 1919 ve sonrasındaki emperyalist uşakların projelerinden bir farkı yoktur." değerlendirmesini yaptı.

Erkan Akçay, şunları söyledi:

"Türkiye'de demokratik yaşam uçurumdan dönmüştür. Ancak istikamet neresidir? İstikamet, tepenin diğer tarafındaki uçurum mu olacaktır, yoksa kurum ve kurallarıyla yönetilen demokratik bir siyasal yaşam ülküsüyle mi hareket edeceğiz? İşte buna karar verecek olan milli iradedir, TBMM'dir. Türk milleti tercihini 96 yıl önce demokrasiden yana kullanmış, iradesini her şeyin üzerinde tutmuştur. Türk milleti kendi iradesi dışındaki her yol ve tercihi kapatmıştır. Bu nedenledir ki, darbe girişimleri ve düşünceleri Gazi Meclisimizin kazanımlarına tahammülsüzlük anlamına gelecektir. Mart 1920'de işgal kuvvetleri İstanbul'daki Meclis-i Mebusan'ı bastığında askerlerimiz şehit edildi, pek çok milletvekili Malta'ya sürgün edildi. Türkiye işgal altındayken, Ankara'ya 75 kilometre mesafedeki Polatlı'dan Yunan ordusunun top sesleri gelirken dahi, Büyük Millet Meclisi çalışmıştır. Hiç kimse Meclis'e en küçük bir zarar verememiştir. Geçmişin olağanüstü şartlarında bile Meclisimiz ve açık ve çalışır bir vaziyetteydi. 15 Temmuz gecesi Gazi Meclisimiz uçakların bombardımanıyla saldırıya uğramıştır. 7 bomba ve makineli tüfekle gerçekleştirilen bu saldırı savaş dönemlerinde dahi görülmemiştir."

- "Devlet yönetimi, ortak kabul etmez"

"Devlet yönetimi, ortak kabul etmez." diyen Akçay, kamu yönetimindeki bütün paralel yapıların temizlenmesi için MHP olarak her türlü desteği vermeye hazır olduklarını vurguladı.

MHP Grup Başkanvekili Akçay, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Önce nerede yanlış yapıldığını tespit etmemiz gerekmektedir, hiçbir şey olmamış gibi davranamayız. Elbette darbe teşebbüsünde bulunan hainler yargılanacak, hak ettikleri cezalara çarptırılacaklardır. Ancak, bu olayların bir daha yaşanmaması için meseleleri 'dün-bugün-yarın' perspektifiyle incelemek TBMM'nin en önemli görevidir. Kurulacak olan Meclis Araştırma Komisyonunun bu ilke ile çalışması gerekmektedir.

Vatanımız tektir, doğusu, batısı, kuzeyi, güneyi yoktur. Devletimiz tektir, paraleli, düzü, üçgeni, beşgeni yoktur. Türkiye'miz tektir, yenisi, eskisi yoktur. Bizde bölünecek ülke, yıkılacak devlet yoktur, parçalanacak vatan yoktur. Bizde teslim alınacak millet olmayacaktır. Biz Türk milletiyiz, Türkiye Cumhuriyetiyiz. Sonsuza kadar ayrışmadan ve çatışmadan bir arada yaşamaya 1915'te Çanakkale'de 1921'de Sakarya Savaşı'nda, Büyük Taarruz'da ant içtik. Aziz vatanımızın huzur ve inkişafı için çalışacağız."

Akçay, darbe girişiminin siyasi ya da şahsi istismar konusu yapılmadan, herkesin üzerine düşen dersi çıkarması gerektiğini bildirdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber