Antalya'da bin 249 kişi açığa alındı, 78 kişi tutuklandı

Antalya'da, FETÖ'nün darbe girişimine yönelik operasyonlarda bin 249 kişi hakkında işlem yapıldı, 78 kişi tutuklandı, 903 kişi açığa alındı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 26 Temmuz 2016 20:40, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00
Antalya'da bin 249 kişi açığa alındı, 78 kişi tutuklandı

Antalya'da, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin düzenlenen operasyonlar sonucu bin 249 kişi hakkında işlem yapıldığı, 78 kişinin tutuklandığı, 903 kişinin ise açığa alındığı bildirildi.

Antalya Valiliğinden yapılan yazılı açıklamaya göre, FETÖ'nün darbe girişimine ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında kentte bin 249 kişi hakkında işlem yapıldı.

Operasyonlarda Antalya Emniyet Müdürlüğünde görevli 36 kişi gözaltına alındı. Bu kişilerden 9'u tutuklandı, 2'si denetimli serbestlik hükümlerince serbest bırakıldı. Diğer emniyet görevlilerin ise ifadeleri sürerken 2 kişinin yakalanması için çalışma başlatıldı.

Antalya Emniyet Müdürlüğünde FETÖ ile ilişkili olduğu iddia edilen 102 personel açığa alındı, 2 personel ise yargılanmaları için başka illere gönderildi.

Operasyonlar sonucu Türk Silahlı Kuvvetleri bünyesindeki 10 kişi tutuklanırken, 22 rütbeli asker ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. 11 rütbeli asker, yargılanmaları için başka illere gönderildi, 2 askerin emniyetteki işlemleri devam ediyor.

- 48 hakim ve savcı tutuklandı

Kentte hakim ve savcılara yönelik operasyonlarda ise 48 hakim ve savcı tutuklandı. Operasyonlarda 7 hakim ve savcı tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı, 2'si başka illere gönderilmek üzere teslim edildi, 12 hakim ve savcıyı ise yakalama çalışmaları sürdürülüyor.

Operasyonlarda bir vali yardımcısı ile bir kaymakam tutuklanırken bir mülki amirin de yakalanması için çalışma başlatıldı.

Kentte FETÖ üyesi olduğu öne sürülen 98 vatandaş gözaltına alındı. Zanlılardan 9'u tutuklandı, 8'i ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Polis ekipleri, 39 kişinin yakalanması için çalışma başlattı. Diğer zanlıların emniyetteki işlemleri sürüyor.

Operasyonlar kapsamında Antalya Müftülüğünde görevli 18 din hizmetleri görevlisi, İl Milli Eğitim Müdürlüğünde görevli 730 öğretmen, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğünde görevli bir memur, Defterdarlıkta görevli 3 memur, Tapu Kadastro Müdürlüğünde görevli 4 memur, Gelir İdaresi Başkanlığında görevli 17 memur, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğünde görevli 3 memur, İl Sağlık Müdürlüğünde görevli 2 memur, Alanya Liman Başkanlığında görevli 1 memur, Sosyal Güvenlik Kurumunda görevli 19 memur ile Batı Akdeniz Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürlüğünde görevli 3 memur açığa alındı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber