İş dünyasından FETÖ seferberliği

İş dünyası, FETÖ'nün darbe girişimin ekonomiye zarar vermediğini dünyaya anlatmak için kolları sıvadı. DEİK, iş konseyi başkanlarını ülkelere gönderdi. TOBB ve TMB de daha aktif olacak

Kaynak : Sabah
Haber Giriş : 27 Temmuz 2016 06:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
İş dünyasından FETÖ seferberliği

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) Türk Silahlı Kuvvetleri'ndaki unsurlarının gerçekleştirdiği darbe girişimi sonrasında iş dünyası seferberlik ilan etti. Binlerce işadamının örgütlendiği DEİK'ten TOBB'a, İTO'dan Müteahhitler Birliği ve TİM'e kadar birçok sivil toplum örgütü yabancı mevkidaşlarına mektup göndererek, Türk ekonomisinde sorun olmadığını, üretimin devam ettiğini ve siparişlerin zamanında yetişeceğini anlatıyor. Bu konuda bir dizi eylem planı yapan Dış Ekonomik İlişkiler Konseyi (DEİK) de dünyadaki 133 iş konseyinin başkanlarına ve üyelerine birebir ziyaret etme kararı aldı. 16 Temmuz'da dünyaya 'sorun yok' mektubu gönderen DEİK, önümüzdeki günlerde iş konseyi başkanlarını Almanya, İngiltere, Çin, Kuzey Amerika, Afrika'ya gönderecek. DEİK Başkanı Ömer Cihad Vardan, "Başkanlarımıza muhataplarından randevu almalarını ve ekonominin yolunda ilerlediğini anlatmalarını istedim" dedi.

İŞİMİZİN BAŞINDAYIZ

Geçtiğimiz perşembe günü DEİK bünyesindeki 120 işadamının katıldığı bir arama konferansı yapıldığını da söyleyen Vardan, "Geçen hafta perşembe günü iş konseyi başkanlarımızı toplayarak, 60 öneri arasından 11 maddelik acil eylem planı oluşturuldu. İş konseyleri başkanlarının ülke ziyaretleri bunların başında geliyor. Türkiye'yi yüzyüze anlatacaklar. Ayrıca yabancı basına yönelik olarak lobi faaliyeti yapmayı da planlıyoruz" diye konuştu.

ORTAK YAŞAM MUTABAKATI

Vardan, gerekirse yabancıların Türkiye'ye çağrılacağını da söyledi. Bu darbenin Türkiye'de insanlar arasında 'ortak yaşam mutabakatı' sağladığını da söyleyen Vardan, "Bundan sonra kimsenin böyle bir şeye kalkışacağını düşünmüyoruz. Halkımız iradesini gösterdi ve darbe günü bu iradenin sağcısı, solcusu, ilericisi, gericisi yoktu. Millet ve devlet bir araya geldi. CHP'nin mitingi de bu açıdan çok önemliydi. Biz ortak yaşam mutabakatı sağlayabiliyoruz. Bu da her şerden bir hayrın çıktığını gösteriyor" dedi.

S&P'NİN AÇIKLAMASI MANİDAR GÖRÜNÜYOR

DEİK Başkanı Ömer Cihad Vardan, darbe girişimi sonrası kredi derecelendirme kuruluşu S&P'nin notu düşürmesini de manidar bulduklarını söyledi. Türkiye'de tüm kesimlerin demokrasi mücadelesi verdiğini söyleyen Vardan, "Ülkede bir birliktelik söz konusu. Başarısız bir darbe girişimi var. Önlemler alınıyor. Bundan daha iyi ne olabilir. S&P'den, Türkiye'yi tebrik etmesini, Suriye krizi, bölgesel krizler içinde ekonomisini büyüten Türkiye'nin notunu artırmasını beklerdim" dedi. Dış basında da sanki Türrkiye'de darbenin başarılı olduğu gibi bir havanın yaratılmak istenildiğini söyleyen Vardan, "Dış dünyadan, Türk halkı demokrasisine sahip çıktı demelerini beklerdik. Bütün bunları not ediyoruz" diye konuştu.

İBRAHİM ACAR

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber