CHP yeni anayasada kırmızı çizgilerini değiştirmeyecek

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde gerçekleştirilen liderler zirvesinden çıkan yargı bağımsızlığını güçlendirecek mini paket önerisinin, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu tarafından yapıldığı öğrenildi.

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 27 Temmuz 2016 06:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
CHP yeni anayasada kırmızı çizgilerini değiştirmeyecek

MERİÇ TAFOLAR

Bu doğrultuda, başkanlık sistemi nedeniyle dağılan Anayasa Uzlaşma Komisyonu'nun son toplantısında, komisyonun CHP'li sözcüsü, Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan tarafından da bir öneri yapıldığı ifade edildi. O doğrultuda HSYK'nın yapısı ve askeri yargıyı da içerebilecek şekilde kısa bir paketin gündeme gelmesi bekleniyor.

CHP, yeniden kurulması öngörülen anayasa masasına ilişkin olarak bir önceki komisyon sürecinde ilan ettiği kırmızı çizgilerini koruyor. Konuya ilişkin olarak Milliyet'e konuşan Tezcan, "Yargının bağımsızlığını sağlamak üzere bir mini anayasa değişikliği paketi hazırlanabilir. Anayasa Uzlaşma Komisyonu'nda da bunu önermiştik. Anayasanın tümüyle ilgili konu da masada söylediğimiz hattayız. Yeni anayasa konusunda, parlamenter rejimin güçlendirilmesi, başkanlık sisteminin gündeme getirilmemesi, ilk 4 maddenin değiştirilmemesi ve darbe mevzuatının ayıklanması taleplerimizden geri adım atmadık. Bu, uzun soluklu bir konu ama mini paketi hızla geçirebiliriz. Askeri yargının kaldırılabileceği, adli yargı, idari yargı içerisinde ele alınabileceği meselesini de konuşabiliriz" ifadesini kullandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber