Ali Bulaç teslim oldu, Mümtazer Türköne aranıyor

Kayyum atanan Zaman gazetesine yönelik yürütülen FETÖ soruşturması kapsamında, gazetenin eski yöneticileri ve yazarlarının da aralarında bulunduğu 47 şüpheliden gözaltına alınanların sayısı 13'e yükseldi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 27 Temmuz 2016 17:14, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Ali Bulaç teslim oldu, Mümtazer Türköne aranıyor

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca, geçtiğimiz mart ayında kayyum atanan Zaman gazetesinin eski çalışan ve yöneticilerinin de aralarında bulunduğu 47 şüpheli hakkında yürütülen soruşturma çerçevesinde 13 kişi gözaltına alındı.

Zaman gazetesine ilişkin İstanbul Cumhuriyet Başsavcıvekili Fuzuli Aydoğdu tarafından yürütülen FETÖ soruşturması kapsamında kayyum atanmadan önce gazetede yönetici olan ve çalışan 47 şüpheli hakkında ''FETÖ/PDY terör örgütüne üye olmak'' suçundan gözaltı kararı alındı.

Başsavcılığın talimatı üzerine harekete Terörle Mücadele Şube Müdürlüğüne bağlı ekipler, Zafer Özsoy, Ahmet Metin Sekizkardeş, Cuma Kaya, Murat Avcıoğlu, Osman Nuri Arslan, Şeref Yılmaz, Hüseyin Turan, Faruk Akkan, Nuriye Ural, Şahin Alpay, Ahmet Turan Alkan ve Fevzi Yazıcı'yı gözaltına aldı.

Şüphelilerden Ali Bulaç'ın emniyete gelerek teslim olduğu öğrenildi.

Evinde arama yapılan Zeki Önal ise yaşlı ve hasta olduğu için gözaltına alınmamıştı.


FETÖ'nün yayın organı Zaman Gazetesi'nin eski yöneticilerine ve yazarlarına operasyon başlatıldı. İstanbul Cumhuriyet Başsavcı vekili Fuzuli Aydoğdu'nun talimatı ile Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından yürütülen soruşturma da 47 şüpheli hakkında gözaltı ve yakalama kararı çıkarıldı. Terör polisi, bu sabah erken saatlerden itibaren belirlenen adreslerde gözaltı ve arama işlemi yaptı. Hakkında gözaltı kararı bulunan isimler arasında Ali Bulaç Abdülhamit Bilici. Mehmet Kamış, Şahin Alpay ve Mümtazer Türköne de bulunuyor.

Gazete yöneticileri hakkında, gazete trajlarında usülsüzlük yapıp devletten haksız basın ilan parası almak iddiası da bulunuyor. Zaman Gazetesi yönetimine geçtiğimiz mart ayında Fetullahçı terör örgütü'nün yayın organı haline geldiği gerekçesiyle kayyum atanmıştı.

<>FETÖ'nün darbe girişimi. Zaman Gazetesi eski köşe yazarı Şahin Alpay gözaltına alındı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber