'Tanklara karşı göğsümüzü gere gere yollara döküldük'

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yerlikaya, FETÖ'nün darbe girişimiyle ilgili, "Tanklara, tüfeklere, mermilere karşı göğsümüzü gere gere yollara döküldük." dedi.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 27 Temmuz 2016 12:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
'Tanklara karşı göğsümüzü gere gere yollara döküldük'

Buğra Ersavaş

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Hamza Yerlikaya, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz darbe girişiminin ülkeyi karanlık günlere götürmeyi amaçladığını söyledi.

Yerlikaya, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, iki yıldır bunların ne olduğunu topluma anlatıyordu. Toplum da bir noktaya kadar bunların bilincindeydi. Milli iradenin tecellisi Başkomutanımızın canını almaya kastedeceklerdi." diye konuştu.

Yerlikaya, hiçbir zaman teslim olmayı akıllarından dahi geçirmediklerini belirterek, "Bu ortamda canımızı, devletimiz ve milletimiz için ortaya koymaya hazırdık ve her daim de hazırız. Vatan, millet, devlet için kesinlikle savaşmaktan çekinmeyiz. Olaylar ilk olduğunda tanklara, tüfeklere, mermilere göğsümüzü gere gere yollara döküldük." ifadelerini kullandı.

Darbe girişimi yapılmaya başladığı anda tepkilerini her mecrada net bir şekilde ortaya koyduklarını vurgulayan Yerlikaya, bu konuya inandıklarını belirtti.

"Federasyonların tamamı inceleme altında"

Yerlikaya, kurum ve kuruluşlarda operasyonların FETÖ üyelerinin tamamen temizlenene ve milleti rahata erdirene kadar süreceğini anlatarak, "Spor federasyonlarının tamamının yönetim ve tüm kurulları inceleme altında. İlgili kurumlar en ince detayına kadar hepsini inceliyor." dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber