Şehit polis Malkav, memleketi Adana'da son yolculuğuna uğurlandı

Mardin'in Derik ilçesinde PKK'lı teröristlerce düzenlenen bombalı saldırıda şehit olan polis memuru Metin Malkav'ın cenazesi, Adana'da toprağa verildi.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 27 Temmuz 2016 12:23, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Şehit polis Malkav, memleketi Adana'da son yolculuğuna uğurlandı

Şehit Metin Malkav'ın (24) Türk bayrağına sarılı tabutu, Merkez Sabancı Camisi'ne getirildi.

Buradaki törene, şehidin yakınları, Vali Mahmut Demirtaş, Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, 6. Mekanize Piyade Tümen Komutanı Tümgeneral Osman Erbaş, Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Aytekin Şahin, İl Emniyet Müdürü Cengiz Zeybek, Cumhuriyet Başsavcısı Ali Yeldan ile askeri ve mülki erkan katıldı.

Törende saygı duruşunda bulunulmasının ardından, şehidin öz geçmişi okundu. Malkav'ın bazı yakınları, törene sırtlarında Türk bayrakları ve şehidin şapkasıyla geldi.

Zeybek, yaptığı konuşmada, ülkenin birliği ve bütünlüğü, milletin huzur ile güvenliği uğruna canını feda eden Malkav'ı ebedi hayata uğurladıklarını ve kendisine son görevlerini yerine getirdiklerini söyledi.

Şehidin tabutu, kılınan cenaze namazının ardından, meslektaşlarının omzunda cenaze aracına taşındı.

Malkav'ın cenazesi, Kabasakal Mezarlığı'ndaki şehitlikte defnedildi.

Mardin'in Derik ilçesinde, Kızıltepe-Viranşehir karayolu Denktaş Mahallesi yakınlarında, PKK'lı teröristlerce yola döşenen el yapımı patlayıcı, göreve giden personelin naklini sağlayan zırhlı polis aracının geçişi sırasında infilak ettirilmişti. Patlamada araçta bulunan 3 polis memuru şehit düşmüştü.

Bekir Ömer Fansa

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber