Van'da gözaltına alınan 6 hakim ve savcı tutuklandı

Van'da Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimiyle ilgili soruşturma kapsamında gözaltına alınan 6 hakim ve savcı tutuklandı.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 27 Temmuz 2016 14:19, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Van'da gözaltına alınan 6 hakim ve savcı tutuklandı

Alınan bilgiye göre, Van Cumhuriyet Başsavcılığınca, FETÖ'nün darbe girişimine ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında emniyet müdürlüğü ekipleri tarafından gözaltına alınan 6 hakim ve savcı, işlemlerin ardından adliyeye sevk edildi.

Başsavcı vekillerince ifadeleri alındıktan sonra mahkemeye çıkarılan şüpheliler, "Cebir ve şiddet kullanarak Türkiye Cumhuriyeti Anayasası'nın öngördüğü düzene karşı durmak", "FETÖ/PDY terör örgütüne üye olmak" suçundan tutuklandı.

- 9 hakim ve savcı aranıyor

Van Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü soruşturma kapsamında hakkında gözaltı kararı verilen 55 hakim ve savcıdan 46'sı yakalandı. İşlemlerin ardından adliyeye sevk edilen şüphelilerden 39'u tutuklanırken, 7 kadın hakim de adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. 9 hakim ve savcının yakalanması için çalışmaların devam ettiği öğrenildi.

Daha önce emniyet müdürlüğü ekiplerince gözaltına alınan, darbe planında sözde "sıkıyönetim komutanları" olarak yer alan 2 kurmay albay ile 5 askeri hakim, savcı ve bir albay, "Anayasa'yı ihlal" ve "FETÖ/PDY silahlı terör örgütü yöneticisi/üyesi olmak" suçlarından tutuklanmıştı.

- "Darbe oldu silahlarınızı teslim edin"

Soruşturma dosyasına göre, Çatak İlçe Emniyet Amirliğinde görev yapan ve darbe girişimiyle ilgili tutuklanan başkomiser, komiser ile bir komiser yardımcısının olay günü polislere, "Darbe oldu. Asker gelirse direnilmeyecek. Silahlarınızı teslim edin. Artık sıkıyönetim kanunları geçerli olacak. Anayasa geçerli değil." dediği ortaya çıktı.

- Vali yardımcısı Sivas'a gönderildi

FETÖ'nün darbe girişimiyle ilgili Sivas Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü soruşturma kapsamında gözaltına alınan Van Vali Yardımcısı Vefa Kaya'nın emniyetteki işlemlerin ardından Sivas'a gönderildiği bildirildi.

Kaya, Sivas'ta bir süre vali yardımcılığı görevi yürütmüştü.

- 8 öğretim üyesi gözaltına alındı

Yüzüncü Yıl Üniversitesinde görev yapan 8 öğretim üyesi İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekiplerince gözaltına aldı. Adresinde bulunamayan bir öğretim üyesinin de yurt dışına çıktığı tespit edildi.

Cemal Aşan

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber