KESK eylemcileri birbiriyle dövüştü

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 14 Aralık 2006 22:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

KESK, DİSK üyesi sendikalar, Merkez Bankası önünde toplanarak basın açıklaması yapmak üzere Cumhuriyet Parkı'na doğru sloganlar eşliğinde yürüyüşe geçti. Eylemcilere CHP, SHP, EMEP, SDP, DTP, TKP gibi siyasi partiler il başkanları destek verdi.

Alemdar Caddesi üzerinde barikat kuran, polis basın açıklamasının Sabri Yalım Parkı'nda yapılabileceğini, başka bir yer için izin verilmeyeceğini söyleyince, sendikacılarla polis arasında uzun süren pazarlık görüşmeleri yapıldı. Polisin kararlı tutumu üzerine KESK yöneticileri, Demiryolu Caddesi'ni trafiğe kapattı. Sloganlar ve alkışlar eşliğinde polisi protesto eden yaklaşık bin kişilik grup, "Çalışana değil, çetelere barikat", "Barikat kaldırılsın, açıklama yapılsın, yaşasın halkların özgürlük mücadelesi", "Direne direne kazanacağız" gibi sloganlar attı.

Demiryolu Caddesi hem araç hem de yaya trafiğine tamamen kapanırken, yoldan geçmek isteyen vatandaşlar, polisle eylemciler arasında kalan küçük bir boşluktan zorlukla geçebildi. Barikatın açılmaması üzerine eylemciler arasında zaman zaman tartışmalar yaşandı. Eğitim-Sen üyesi bir memur ile CHP İl Başkanı Cevdet Barış arasındaki kısa süreli tartışma, araya girenler sayesinde büyümeden önlenirken, yine Eğitim-Sen üyesi bir kişi diğer eylemcilerle kavga etti. Kavgayı araya girenler önlemeye çalışırken, kavgacı sendika üyesini sakinleştirmekte oldukça zorlandı.

Barikatı aşamayacaklarını anlayan KESK Genel Merkez Yöneticisi Fevzi Ayber, basın açıklamasını Alemdar Caddesi üzerinde yaptı. Ayber, "Kocaeli polisi yasaları çiğneyerek hakkımızı engelledi. KESK olarak bütün Türkiye'de dün ve bugün hayatı durdurduk. IMF politikalarına karşılık hükümeti protesto ettik. 1 Ocak 2007 Tarihinde çalışanı çok daha zor günler bekliyor. Haklarımıza sahip çıkmalıyız" dedi.

Basın açıklamasının ardından eylemci grup dağılırken, yaklaşık 3 saat kapalı kalan Demiryolu Caddesi trafiğe açıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber