Yargıtay'da üyelerin görev yapacağı daireleri belirledi

Düzenlemenin yürürlüğe girmesinin ardından Yargıtay Birinci Başkanlık Kurulu, yeniden seçilen üyelerin görev yapacağı daireleri belirledi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 27 Temmuz 2016 18:52, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Yargıtay'da üyelerin görev yapacağı daireleri belirledi

Yüksek yargı düzenlemesini içeren "Danıştay Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun"un yürürlüğe girmesinin ardından, Yargıtay Birinci Başkanlık Kurulu, yeniden seçilen üyelerin görev yapacağı daireleri belirledi.

Kurul, hafta başında 2 gün üst üste toplanarak, üyelerin ve tetkik hakimlerinin görev yapacağı dairelere karar verdi. Dairelerde görev yapan üyeler açısından önemli değişiklikler olmadığı, üye sayısı azalan dairelere diğer dairelerden kaydırmalar yapıldığı öğrenildi.

Bu arada, Kurul tarafından 22. Ceza Dairesi kapatılırken, bu dairenin başkanı da 4. Ceza Dairesi Başkanlığına getirildi.

Yeni düzenlemeye göre, Birinci Başkanlık Kurulu, en geç 3 yıl içinde daire sayısını indirecek.

Her daire kapatma işleminden sonra iş durumunu ve ihtiyaçları dikkate alarak daireler arasındaki iş bölümünü yeniden belirleyecek. Buna ilişkin karar Resmi Gazete'de yayımlanacak ve yayımı tarihinden itibaren 10 gün sonra uygulanmaya başlanacak. Birinci Başkanlık Kurulu, iş bölümüne ilişkin kararın Resmi Gazete'de yayımlanmasından itibaren 10 gün içinde, kapatılan dairelerde görev yapan daire başkanı, üye ve tetkik hakimlerinin hangi dairelerde görev yapacağını belirleyecek.

Dairelerde görev verilmeyen başkanlar, başkanlık süresinin bitimine kadar Yargıtay Birinci Başkanlığında görev yapacak. Yargıtay Birinci Başkanı, Cumhuriyet Başsavcısı, birinci başkanvekilleri, Cumhuriyet başsavcıvekilleri, daire başkanları ve üyelerin kadro sayısı 200'e düşünceye kadar, boşalan her 2 üyelik için bir üye seçimi yapılacak. Seçim yapılmayan üye kadroları başka bir işleme gerek kalmaksızın iptal edilecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber