'İyi görünmek için 'ne kadar paralel attık' yarışına girilebilir'

Şehir Üniversitesi İslami Bilimler Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Büyükkara: - "Bu tür insanların az olduğu ya da hiç böyle kesin tespit edemeyen kurumlar zan altında kalacak. 'Bunlar temizlik yapmadı. Kimseyi görevden uzaklaştırmadı. Bunlar da paralel' gibi manevi baskı altında kalacaklar. Tüm üniversiteler ve kamu kuruluşları, iyi görünmek için 'ne kadar paralel attık' yarışına girebilir"

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 27 Temmuz 2016 19:28, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
'İyi görünmek için 'ne kadar paralel attık' yarışına girilebilir'

Şehir Üniversitesi İslami Bilimler Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Ali Büyükkara, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin, "Kurunun yanında yaşları da yakmamak için çok dikkatli olunmalı ve tüm bu tespitler kesin kanaatle yapılmalı." dedi.

Büyükkara, AA muhabirine yaptığı açıklamada, FETÖ'nün darbe girişiminden sonra hemen her alanda bir temizlik sürecine girildiğini anımsattı.

Bu işlemlerin neye göre yapıldığının çok önemli olduğunu dile getiren Büyükkara, "Bu kişiler neye göre alınıyor? Belli istihbarat üzere yapılıyorsa, yanlış istihbaratlar da olabilir. Burada kötü niyetli insanlar devreye girebilir. Bu iki türlü olabilir. Birincisi, temizlenmek istenen şebeke devreye girerek yanlış yönlendirme yapabilir. Ayrıca, bazıları, bunu bir fırsat bilip, uyuşamadıkları insanlar da 'temizlensin gitsin' anlayışıyla yapmış olabilir. Aklımıza böyle şeyler geliyor." şeklinde konuştu.

Prof. Dr. Büyükkara, istihbarat üzere olmayan, zanna dayanan görevden almalar de olabileceğini dile getirerek, şöyle devam etti:

"Bunda çok dikkat olmak lazım. YÖK üniversitelere yazı gönderip, ayın beşine kadar bu tür insanların tespit edilerek, kendilerine bildirilmesini istedi. Şimdi üniversiteler büyük baskı altında. Sadece üniversiteler değil, tüm kurumlar için geçerli bir durum bu. Bu tür insanların az olduğu ya da hiç böyle kesin tespit edemeyen kurumlar zan altında kalacak. 'Bunlar temizlik yapmadı. Kimseyi görevden uzaklaştırmadı. Bunlar da paralel' gibi manevi baskı altında kalacaklar. Tüm üniversiteler ve kamu kuruluşları, iyi görünmek için 'ne kadar paralel attık' yarışına girebilir. Bunlar haksızlığa yol açabilecek şeylerdir."

- "Tespitler kesin kanaatlere göre yapılmalı"

Bu tür işlemlerin kesin delil üzere yapılması gerektiğinin altını çizen Büyükkara, bunu yaparken de çok titiz olunması gerektiğini vurguladı.

Prof. Dr. Mehmet Ali Büyükkara, örgüt mensubu kişilerin tespitinde çok dikkatli olunması gerektiğini belirterek, "Kurunun yanında yaşları da yakmamak için çok dikkatli olunmalı ve tüm bu tespitler kesin kanaatle yapılmalı. Bu süreçte birtakım yanlış kararlar alınabilir. Bunlardan da hızlıca geri dönülmeli. Çok zor bir iş ama zorluktan dolayı yanlış kararlar alınabilir. Ayrıca, yanlış karar alan insanların üzerinde de durulması lazım." diye konuştu.

Tanıdığı bir öğrencisinin haksız yere FETÖ üyesi diye görevden alındığını aktaran Büyükkara, "Şahin Gürçay isimli bir öğrencim. Bu şebekeyle alakası olmadığını biliyorum. Bunu niye yaptılar bilmiyorum. Neye göre yaptılar? Şahin, muhalif bir arkadaştı. Zaman zaman hükümeti de eleştiren bir kişiydi. Bir işgüzar, 'temizlik yaparken arada bu da gitsin kurtulalım' diye düşünmüş olabilir. Bunlara çok dikkat etmek lazım." ifadesini kullandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber