Jandarma ve Sahil Güvenlik personeli, 657'ye eklendi

668 sayılı KHK ile 657'de biri Jandarma diğeri Sahil Güvenlik Sınıfı olmak üzere iki sınıf daha oluşturuldu

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 27 Temmuz 2016 23:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Jandarma ve Sahil Güvenlik personeli, 657'ye eklendi

668 sayılı Olağanüstü Hal Kararnamesiyle Jandarma Genel Komutanlığı ve Sahil Güvenlik Komutanlığı İçişleri Bakanlığına bağlanmıştır.

Ayrıca, 657'de biri Jandarma Hizmetleri Sınıfı diğer Sahil Güvenlik Sınıfı olmak üzere iki hizmet sınıfı daha oluşturulmuştur. Böylece 657'de varolan hizmet sınıfı sayısı 12'ye çıkmıştır.

Jandarma İçişleri Bakanlığına bağlandığı için görev alanı bağlamında "İçişleri Bakanının kararıyla bir il veya ilçenin tamamı polis ya da jandarma görev ve sorumluluk alanı olarak belirlenebilir." şeklinde yeni bir düzenleme yapılmıştır.

Jandarmadaki öğretim elemanı kadrosu hariç diğer tüm kadrolar, memurların da tabi olduğu 190 sayılı KHK'ya eklenmiştir.

Lüzum görüldüğü hallerde İçişleri Bakanı tarafından, Emniyet Genel Müdürlüğü, Sahil Güvenlik Komutanlığı ve Jandarma Genel Komutanlığı arasında her kademedeki personel, geçici olarak görevlendirilebilecek. İçişleri Bakanı bu yetkisini il valilerine devredebilecek.

Jandarma Hizmetleri Sınıfı personelinin her türlü özlük işlerinde, 2803 sayılı Jandarma Kanununda hüküm bulunmayan hallerde, 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu uygulanacak. Ancak, nasıp ve terfi, aylık ve diğer mali ve sosyal haklar bakımından 926, 3466, 3269 sayılı Kanunlar uygulanacak.

Subaylığa ve astsubaylığa nasıp ve terfi işlemleri, içişleri Bakanlığının onayıyla yapılır. Ancak, albaylıktan tuğgeneral rütbelerine terfiler ile generallikte bir üst rütbeye terfiler müşterek kararname ile yapılır.

İhtisaslaşma gereği olarak özel eğitim görmüş personel nokta atamasına tabi tutulabilir. Nokta ataması yapılmayan subay, astsubay ve uzman jandarmalar valilik emrine atanır ve bunların istihdam yerleri, il içi yer değiştirmeleri vali tarafından yapılır.

İl jandarma komutanlıklarına general rütbesindeki subaylar da atanabilecek.

Disiplin işlerine ilişkin özel kanun çıkarılana kadar jandarma personelinin disiplin suç ve cezaları Emniyet Teşkilatı disiplin mevzuatına göre belirlenecek. Diğer hususlarda 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu hükümleri uygulanacak

Sahil Güvenlik Komutanlığı personeli içinde, yukarıda yer alan açıklamalar doğrultusunda benzer düzenlemeler yapılmıştır.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber