Turizmde normalleşme başladı

Darbe girişimiyle etkilenen turizmde normalleşme başladı. Yurtdışı gelişler eski seyrine dönerken kruvaziyerler de limanlara yanaşıyor

Kaynak : Sabah
Haber Giriş : 28 Temmuz 2016 06:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Turizmde normalleşme başladı

FetullahçıTerör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz gecesi yaptığı darbe girişiminden olumsuz etkilenen turizmde de normalleşme başladı. Özellikle 15-18 Temmuz tarihleri arasında kayıp olduğunu ancak toparlanmanın başladığını aktaran turizmciler, Avrupa ve Rusya'dan gelen turist akışının normal seyrine döndüğünü ifade etti. AKTOB Başkanı Yusuf Hacısüleyman, 3 günlük dönemde Antalya'nın yaklaşık 50 bin turist kaybı yaşadığını, OHAL ilanıyla birlikte toparlanmanın başladığını aktardı. Hacısüleyman, "Şu anda hem Avrupa hem de Rusya'dan gelişler normal seyrinde devam ediyor" dedi. İç pazarda kamu izinlerinin iptali nedeniyle kayıp yaşadıklarını anlatan Hacısüleyman, izinlerin başlaması için konuyu bugün Turizm Bakanı Nabi Avcı'ya taşıyacaklarını aktardı. Didim Turizm Derneği Başkanı Ercüment Alkaner de Didim'de iptallerin yaşanmadığını belirterek, "İç pazar hareketli. Yabancı misafir sayısı daha az. Tur operatörleriyle görüştük. Uçak seferleri planlandığı gibi devam edecek" diye konuştu.

Kruvaziyerler yine'Türkiye' dedi

TÜRSAB Kuşadası Bölgesel Yürütme Kurulu Başkanı Fahrettin Çiçek, olaylar nedeniyle bir miktar kayıp yaşandığını ancak dün Kuşadası Limanı'na kruvaziyer gemilerin tekrar yanaşmaya başladığını aktardı. Royal Caribbean Türkiye Pazarlama Direktörü Cihangir Canıyılmaz da 16 Temmuz günü şirketin yılsonuna kadar yapacağı 46 Kuşadası, 5 Bodrum seferini iptal ettiğini belirterek, "OHAL'in ilanıyla 51 seferini tekrar Türkiye'ye gönderme kararı aldı" dedi.

BETÜL ALAKENT

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber