AİHM'in Türkiye aleyhine ihlal kararları azaldı

Adalet Bakanı, AİHM'nin insan hakları ihlali konusunda Türkiye aleyhine son üç yılda bir ihlal kararı verdiğini belirtti

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 28 Temmuz 2016 06:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
AİHM'in Türkiye aleyhine ihlal kararları azaldı

MERİÇ TAFOLAR

Adalet Bakanı BEKİR BOZDAĞ, AİHM ihlal kararlarına ilişkin olarak, "Devletimiz aleyhine 2014'te ihlal kararına hükmedilmezken, 2015'te ise bir adet ihlal kararı verilmiştir" ifadesini kullandı.

CHP Bursa Milletvekili Ceyhun İrgil'in devlet ve kamu görevlileri aleyhine AİHM, Anayasa Mahkemesi ve diğer yargı kurumlarında açılan tazminat davalarına ilişkin soru önergesini yanıtlayan Davutoğlu, şunları kaydetti:

"AİHM'nin ülkemiz hakkında vermiş olduğu ihlal kararları, yeni kararlar olmayıp 1994 yılından bu yana verilen ve biriken kararlardan oluşmaktadır. bugün verilen bir ihlal kararının konusunu, yaklaşık 10 yıl önce ortaya konulan bir uygulama oluşturmaktadır."

'İhlal azalacak'

Bozdağ şöyle devam etti: "Gelecekte yaşanacak insan hakkı ihlallerinin azalması, bugün yapılan bu çalışmaların başarısını ortaya koyacaktır. AİHM istatistiklerine göre yargı kararlarının icra edilmemesine ilişkin devletimiz aleyhine 2014'te ihlal kararına hükmedilmezken, 2015'te ise 1 ihlal kararı verilmiştir. Anayasa Mahkemesi'nin ise 1 Mart 2014 ila 13 Mayıs 2016 arasında dört yargı kararının icra edilmemesine ilişkin karar verildiği görülmüştür."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber