Askeri okul değil işkence kampıydı

FETÖ'nün 'Şok mangası'nın askeri okullarda kendilerinden olmayan öğrencilere her türlü işkence yaptığı, dosyalarını kırmızı, sarı ve yeşil olarak etiketlediği ortaya çıktı. Sadece yeşil etiketliler okulda kalabildi.

Kaynak : Star Gazetesi
Haber Giriş : 28 Temmuz 2016 07:35, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Askeri okul değil işkence kampıydı

Türk Silahlı Kuvvetleri içindeki bir grup askerin 15 Temmuz'da darbe girişiminde bulunmasının ardından, FETÖ/PDY üyesi askerlerin orduda yaptıkları usulsüzlükler de tek tek ortaya çıkmaya devam ediyor. 'Şok Mangaları' denilen kamplarda subay ve astsubayların kendileri gibi düşünmeyen askeri öğrencilere yaptıkları baskı ve işkenceler yüzünden 2 bin 500'den fazla öğrencinin askeri öğrenci okullardan ayrılmak durumunda kaldığı bildirildi.

RENKLERE GÖRE UYGULAMA

Türk Silahlı Kuvvetleri'nden Ayrılan ve Atılan Askeri Öğrenciler Platformu İzmir Koordinatörleri Tayfun Özcana ve Mengü Çağatay Özer'in anlattıkları dehşet verici. Özer, şok mangasına dayandığını, ancak şu anda gözaltında olan bir komutanın o dönemde annesi ile görüşütğünü ve annesine 'Çocuğunuzu okuldan alın, yoksa 8. kattan atlayabilir ya da tuvalette kendini jiletleyebilir' tehdidinde bulunduğunu anlattı. Kara Harp Okulu 3. sınıf öğrencisiyken 8. kattan bile atlayanlar olduğunu, ölüm tehditleri üzerine okuldan ayrıldığını ifade eden Özer, "Öğrencilerin dosyalarını, kırmızı, sarı ve yeşil olarak etiketliyorlardı. Benim gibi kırmızı etiketli olanları yıldırmaya çalışıyorlardı, sarı etiketlilerin gönderilmesini istediklerini, yeşil etiketli dosyaların sahiplerinin de kalmasını istediklerini biliyorduk" diye konuştu.

BOL SU İÇİRİLEREK İŞKENCE

Ankara'daki Kara Harp Okulu 3'üncü sınıftan baskılar yüzünden ayrıldığını ifade eden Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi son sınıf öğrencisi Tayfun Özcana ise fiziksel ve psikolojik işkence gördüklerinin altını çizdi. Özcana, "Askeri okul değil sanki işkence kampıydı. Uykusuz bırakma, aç bırakma, içilmeyecek miktarda su içirme gibi insanlıkla bağdaşmayan uygulamalara maruz kaldık" diye konuştu. Kendilerine bu işkenceyi uygulayanların şimdi tutuklandığını belirten Özcana, okuldan ayrılmak zornuda bırakılan Aydın Çapur'un 15 Temmuz gecesi darbecilerin helikopterlerinden açılan ateşle şehit olduğunu söyledi.

Yargı önünde hesaplaşacak

FETÖ'cü subayların baskısı ve işkencesi nedeniyle Kara Harp Okulu'nu bırakmak zorunda kalan Birtan Özgün Takmaz, askeri okuldan ayrıldıktan sonra kazandığı SDÜ Hukuk Fakültesi'ni kazandı. "Askeri kamp ve Harp Okulundaki çoğu komutanımı FETÖ'nün darbe girişimi sonrası ortaya çıkan WhatsApp konuşmalarından tanıdım" diyen Takmaz, avukat olup kendisine işkence uygulayanlarla yargı önünde hesaplaşacağını açıkladı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber