Teftiş bitti Kobra'lar havalandı

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz darbe girişimine ilişkin çarpıcı ayrıntılar ortaya çıktı.

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 28 Temmuz 2016 09:46, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Teftiş bitti Kobra'lar havalandı

TÜRKER KARAPINAR Ankara

MİT'ten gelen ihbarın ardından Kara Havacılık Okulu'na giderek denetleme yapan Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Salih Zeki Çolak'ın burada bulunduğu sırada helikopterlerin hangarlarda tutulduğu, teftişten hemen sonra ise harekete geçildiği belirtildi.

Kara Havacılık Komutanlığı 1. Kara Havacılık Alayı'nda görevli pilot üsteğmen Ömer Derelioğlu'nun savcılıkta verdiği ifadeye göre, 15 Temmuz'da Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Çolak'ın alaya teftişe gelmesinden önce havadaki tüm uçuşlar yasaklandı. Derelioğlu, uçuş yasağı ile ilgili Hakkari ve Şırnak'ta görevlilerin kendi aralarında oluşturduğu WhatsApp grubundan da uçuşların kesildiği yönünde mesajlar gördü.

Ayrıldıktan 1.5 saat sonra

Hangarları teftiş eden Çolak, yanındaki heyetle 45 dakika kadar konuştuktan sonra 20.00 sıralarında alaydan ayrıldı. Çolak, ifadesinde Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar'ın emir subayı Yarbay Levent Türkkan'ın, "komutanım karargaha gelin" telefonu üzerine Genelkurmay karargahına gittiğini söylemişti. Çolak alaydan ayrıldıktan 45 dakika sonra aprondaki dört Kobra motor çalıştırdı. Harekat merkezi Subayı Kurmay Binbaşı Okan Kocakurt, Derelioğlu'na, "Bizim haberimiz var, sen bir şeye karışma" dedi. "Genelkurmay basıldı, uçak kaçırıldı, saldırı yapılacak" ihbarı üzerine helikopterler 21.30 sıralarında havalandı.

Derelioğlu'na odasına çıkarken "apronda çalışmadan bekleyen diğer helikopterler ne olacak?" diye sorduğu Yarbay Murat Bolat'dan, "Sana gerek kalmadı. Yukarı çık odanda bekle" yanıtını aldı. Derelioğlu odasında beklerken arayan Bolat, seferberlik ilan edildiğini, bütün bakım taburunda görev yapan subayları aramasını ve mesaiye gelmelerini emretti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber