Uludere'nin altından FETÖ darbecileri çıktı

Uludere'de 34 kişinin ölümüyle ilgili soruşturmayı yürüten savcı darbe girişimi soruşturmasına dahil edildi. Bombalamadan sorumlu tutulan 3 komutan ise darbe girişimi nedeniyle tutuklandı

Kaynak : Sabah
Haber Giriş : 28 Temmuz 2016 08:57, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Uludere'nin altından FETÖ darbecileri çıktı

Uludere'de 34 köylünün öldüğü hava saldırısıyla ilgili soruşturmanın aktörleri ile FETÖ'cü darbeciler arasındaki bağlantılara SABAH ulaştı. Uludere soruşturmasını, Genelkurmay Askeri Savcısı Hakim Yarbay Ali Müjdat Eski yürütmüştü. Eski, "Askerler köylüleri terörist sanmış ve Türk Ceza Kanunu'ndaki cezasızlık gerektiren 'hata'ya düşmüşler" diyerek takipsizlik kararı vermiş ve dosyayı kapatmıştı. Eski, 15 Temmuz'daki darbe girişiminin de altından çıktı. Eski'nin darbenin organizatörlerinden olan ve darbe harekat planını hazırlayan önceki Genelkurmay Adli Müşaviri Albay Muharrem Köse'nin ekibinde darbe planlayıcısı olarak çalıştığı ortaya çıktı.

DOSYAYI KAPATMAK İSTEDİ

Eski'nin FETÖ ile bağlantısı bununla da kalmadı. Eski, FETÖ'nün en somut ihanetlerinden olan MİT TIR'ları soruşturmasında sahneye çıkmıştı. Eski, o dönemde Adana Başsavcılığı ile Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu'na yazılar yazarak, sivil savcılığın görevsizlik kararı vermesini ve bu yolla askeri savcılığa gönderilmesini istemişti. Uludere olayı ile 15 Temmuz'un bağlantılı olduğunu, Uludere olayının üç aktörü de gözler önüne serdi. İşte o 3 isim ve Uludere'deki konumları:

1- İKİ NUMARALI SANIK:

Kapatılan Uludere soruşturmasının iki numaralı şüphelisi Kara Kuvvetleri Komutanlığı Lojistik Komutanı Korgeneral Yıldırım Güvenç'ti. FETÖ'cü darbecilerin listesinde darbe sonrası TRT Genel Müdürü olarak yer alan ve darbe soruşturmasında tutuklanan Güvenç, Uludere'de görüntüleri izleyen ve kaçakçı köylülerin terörist olduğu yönünde son raporu hazırlayarak üst komutanlıklara gönderen isimdi.

2- 'HAVADAN VURALIM':

Genelkurmay Harekat Başkanlığı görevini yürütmekteyken gözaltına alınıp tutuklanan darbeci Korgeneral Bahadır Köse, Uludere olayları sırasında Tümgeneral'di. Köse, Genelkurmay'da topçu atışının yeterli olmayacağı, PKK'lı teröristlerin ancak havadan uçakla müdahale edilmesi halinde bertaraf edilmesi konusunda karar verici makamları ikna etti.

3- SON RAPOR ONDAN:

Uludere olayları sırasında Kara Kuvvetleri Komutanlığı İstihbarat Başkanı olarak görev yapan ve o dönemde tümgeneral olan 7'nci Kolordu Komutanı Korgeneral İbrahim Yılmaz, Uludere'ye topçu atışı talebini Genelkurmay Başkanlığı'na gönderen son isimdi. İbrahim Yılmaz, 15 Temmuz darbe girişiminde tutuklandı.

ERSAN ATAR

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber